GÖRÜNTÜLÜ

Bonn ve Paris'te Mayıs Ayı Şehitleri anması

Bonn'da düzenlenen Mayıs Ayı Şehitleri’ni anma etkinliğinde konuşan KOMAW temsilcisi Ali Batman, ““Ateşi söndürmek ihanettir” diyen şehitlerin izinden gideceklerini vurguladı.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

Mayıs Ayı Şehitleri Almanya’nın Bonn kenti ve Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers le Bel banliyösünde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

BONN

Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Şehit Aileler Derneği (KOMAW) adına Ali Batman bir konuşma yaparak Haki Karer ve Dörtler şahsında tüm Mayıs Ayı Şehitlerini andı.

Şehitlerine, önderliğine ve özgürlük savaşçılarına sahip çıkmayan bir halkın yok olmaya mahkum olduğunu belirten Batman, “Ateşi söndürmek ihanettir” diyen şehitlerin izinden gideceklerini vurguladı.

Anma sonunda “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

PARİS

Mayıs Ayı Şehitleri için bir anma da Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde yapıldı. Şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda Kurdistanlının katıldığı anma saygı duruşu ile başladı.

Mayıs Ayı Şehitleri anısına hazırlanan sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada şehit aileleri konuşmalar yaptı.

“Şehitlere ve ailelerine sahip çıkmalıyız. Onları özel günlerde asla yalnız bırakmamalıyız” denilen anmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için çok çabalamalıyız” denildi.