Bremen’de PKK’nin kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü Almanya’nın Bremen şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle kutlandı. Kutlamada gerillanın devrimci operasyonları da selamlandı.

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Aurich Demokratik Kürt Toplum Merkezi, PKK’nin 45’inci yıl dönümünü düzenledikleri bir gece ile kutladı. Saygı duruşu ile başlayan PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlamasında Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kınandı, gerillanın devrimci operasyonları selamlandı.

Kutlamaya katılan Kurdistanlılara hitaben konuşan Xezal Yalçın “27 Kasım 1978’de kurulan PKK’nin kuruluşu bugün dünyanın dört bir yanında milyonlarca Kurdistanlı ve dostları tarafından büyük bir coşku ile kutlanıyor. Bizler de bu halkın emekçileri olarak Avrupa’dan İmralı adasına özgürlük ve eşitliğin mimarı ve özellikle de kadın hakları için verdiği mücadeleden dolayı Reber Apo’ya, şehit ailelerine, dünyadaki demokrasi ve barıştan yana olan güçlere PKK‘nin kuruluşu kutlu olsun diyoruz” dedi.

Aurich Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanı Şehmus Yoldaş da kutlamaya katılanlara yönelik konuşmasında “bizler bu kutlama vesilesiyle Reber Apo’ya söz veriyoruz, özgürlük savaşçılarına söz veriyoruz ki bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sağ olduğumuz müddetçe şehitlerimizin bayrağını yere düşünmeyeceğimize sözünü veriyoruz. Bijî Reber Apo!” dedi.  

SEBAHAT ERGİN: ZİNDAN DİRENİŞİNİ DUYMALIYIZ

PKK kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan FED-DEM eşbaşkanı Sebahat Ergin ise zindanlardaki direnişe vurgu yaptı. Sebahat Ergin “Diriliş Bayramı başta Serok Apo’ya, zindanda direnenlere, dağda mücadele edenlere kutlu olsun. Bugün zindanlarda Kürt halk önderi üzerindeki tecridin kırılması için direniş var. Arkadaşlarımız açlık grevindedir. O direnişi sahiplenelim. Önderliğimiz üzerindeki tecrit bir işkencedir. Önderlik Kürt halkının özgürlüğünü istediği, işgalcilerin taleplerini kabul etmediği için bu tecrit uygulanıyor. Bizler bu durumu kabul etmiyoruz” dedi.

SAİT BİLGİN: HAMLEYİ SAHİPLENELİM

Kutlamada konuşan Sait Bilgin ise “PKK’nin kuruluşu kadın özgürlüğüne, özgür insanın, özgür toplumun oluşmasına vesile oldu. Eğer bugün kadın özgürlüğünden, halkın özgürlüğünden, toplumun özgürlüğünden bahsediyorsak bu PKKnin kuruluşu sayesindedir, Önder Apo’nun emeği sayesindedir. Önder Apo üzerinde tecrit var. Tecridin kırılması için “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi başlatıldı. Bizler de bulunduğumuz her yerde hamleyi sahiplenelim” ifadelerini kullandı.  

TCŞ AKTİVİSTLERİ: ÖNDERLİĞİMİZİN İZİNDEYİZ

Sahneye PKK bayrakları ve gerilla elbiseleriyle gelen TCŞ aktivistleri yaptıkları açıklamada şunları belirtti: “biz Tevgera Ciwanen Şoreşger olarak başta Önder Apo’ya, direnen gerillaya selamlarımızı yolluyoruz. PKK ‘nin 46 kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu devrimci mücadelenin bu aşamaya gelmesine vesile olan tüm arkadaşları selamlıyoruz. Şu an savaş cephesinde mücadele eden özgürlük gerillasını selamlıyoruz. Şehitlerimizin öcünü almayana kadar durmayacağız! Uzun bir süredir Önderliğimizden haber alamıyoruz. İmralı adasında Reber Apo üzerinde ağır bir tecrit yürütülüyor. Reber Apo şahsında tüm Kürt halkına tecrit uygulanıyor. Biz devrimci gençler bu durumu kabul etmiyoruz! Önderliğimizin izindeyiz.” 

PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlamasında Kürt sanatçılar Seyda Perinçek, Xemgin Birhat, Silbüs û Tari, Özgür Cömert, İdris Bagok, İbo Qamışlo, Ziyadin Doğan stranlarıyla katılanları coşturdu. 

PKK bayrakları, Kürt halk önderi posterleri ve Kürdistan şehitlerinin fotoğraflarıyla süslenen salonu dolduranlar sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerilla”, “Bijî Berxwedana İmralı”, “Şehid Namirin” sloganlarını attı.