Britanya Kürt Halk Meclisi’nden 15 Şubat çağrısı

Britanya Kürt Halk Meclisi, 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla bir çağrıda bulunarak, tecride ve faşizme karşı geliştirilecek olan eylem ve etkinliklere tüm devrimci, demokrat, yurtsever, sol ve sosyalist kesimleri güçlü katılmaya davet etti.

Britanya Kürt Halk Meclisi yaptığı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplo 22’inci yılına geride bıraktığını hatırlattı ve “AKP-MHP faşizmini yıkarak artık özgürlüğü sağlamanın zamanı geldi” dedi.

15 Şubat komplosuna ortak olan tüm egemen güçleri ve destekçilerini bir kez daha kınayan Britanya Kürt Halk Meclisi, “9 Ekim’de başlayıp 15 Şubat’ta önderliğimizin esaretiyle sonuçlanan komplo uluslararası hukuk hiçe sayılarak kapitalist modernite güçleri eliyle gerçekleştirilmiştir. Bu komplo ile amaçlanan, 20. yüzyılın son çeyreğinde Ortadoğu’da gelişen Kürt özgürlük hareketini engellemek, etkisiz kılmak ve halkımızın geleceğini karartmaktı. 

Reel sosyalizmin dağılmasıyla tek kutuplu bir güç haline gelen ABD öncülüğündeki kapitalist sistem, yaşadığı krizi Ortadoğu’ya müdahale ederek aşmak istiyordu. Toplumu esas alan ve halkların özgürlük umudu olan Önder Apo ve PKK onlar için bir engeldi. 15 Şubat komplosu bu engeli aşmaya yönelik bir müdahale idi” denildi.

‘AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR’

Halk Meclisi, komplo sürecinde hem Kürt halkının büyük bedellerle gösterdiği direniş hem de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı’da geliştirdiği demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü paradigmanın, komployu gerçekleştiren güçlerin amacına ulaşmasını engellediğine de dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesini İmralı’da büyük bir direniş ile geliştirerek, bugün Ortadoğu halklarına demokratik, cinsiyet eşitlikçi ve ekolojik bir toplum paradigmasını sunduğunu kaydetti.

EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

“Önder Apo’ya yönelik geliştirilen tecrit sistemine karşı çıkmak, dönemin en temel özgürlük ve demokrasi çalışmasıdır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bu temelde Britanya özgünlüğünde, enternasyonal dostların öncülüğünde uzun yürüyüş, Güney Afrika demokratik kurumların Önderliğimizin özgürlüğü için başlattıkları BM ye mektup kampanyası çerçevesinde, 6 Şubat Cumartesi Harringey Postahanesi önü toplu mektup yollama eylemi, 13 Şubat Londra’daki merkezi yürüyüş ve kadın hareketinin yürüttüğü diktatörü yargılamak için 100 neden kampanyasına güçlü bir katılımla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” 

Kürt Halk Meclisi tarafından Britanya’da başta Kürt halkı olmak üzere, tüm devrimci, demokrat ve enternasyonal dostlarımızı bu süreçte yapacakları eylem ve etkinliklere güçlü katılmaya çağırdı.