YENİLENDİ

DEM Parti Viyana’da siyasi parti temsilcileriyle görüştü

DEM Parti milletvekillerinden oluşan bir heyet Viyana’da bir çok siyasi parti ve sivil toplum örgütü ile bir araya geldi.

DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit  oluşan heyet Avusturya’da diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi.

DEM Parti heyeti; Viyana Eyalet Parlamentosu Yeşiller Partisi İnsan Hakları Sözcüsü Berivan Aslan, Avusturya Parlamentosu SPÖ milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Harald Troch, SPÖ milletvekili ve Avusturya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım, Avrupa Konseyi SPÖ temsilcisi ve Türkiye Raportörü, Federal Konsey Grup Başkanı Stefan Schennach ile bir araya geldi.

Alınan bilgilere göre görüşmelerde; 31 Mart yerel seçim sonuçları, kazanılan belediyelerin durumu ve geçmişteki kayyım uygulamaları, Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümüne ilişkin mücadeleler, 39 aydır İmralı Cezaevinde sürdürülen hukuk dışı mutlak tecrit, Kobanê Kumpas Davası ve HDP Kapatma Davasında gelinen aşama ile Türkiye-AB ilişkileri üzerine DEM Parti’nin görüşlerini aktardı. 

Heyetin Avusturya temasları devam ediyor.