Diktatörün yargılanması için başlayan kampanya İsviçre'de sürüyor

Kürt kadınlarının Türk diktatör Erdoğan'ın yargılanması için başlattığı 'Diktatörün yargılanması için 100 neden 100 bin imza'' kampanyası İsviçre'de devam ediyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) tarafından 25 Kasım 2020'de başlatılan 'Diktatörün yargılaması için 100 neden 100 bin imza' kampanyasının hedefe ulaşması için İsviçre'deki Kürt kadın aktivistlerin çalışmaları aralıksız sürüyor.
Kampanya kapsamında bugün Biel kentinde sabahın erken saatlerinde Arin Mirkan Kadın Komünü aktivistleri tarafından kent pazarının açıldığı kentin en işlek alanında imza toplandı.
Sürdürülen 'Diktatörün yargılanması için 100 neden 100 bin imza'' Kampanyası kapsamında kadın aktivistler ANF'ye konuştu.

'ÖNDERLİĞİMİZ İÇİN VE ERDOĞAN'A KARŞI ALANLARDAYIZ'

Arin Mirkan Kadın Komünü aktivisti Sema Sason şöyle konuştu: "Erdoğan faşist rejimi eliyle gerçekleşen kadın katliamları başta olmak üzere işlenen tüm insanlık dışı suçlardan yargılanması talebiyle '100 Neden 100 Bin İmza' kampanyamızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kampanyamızın başarıya ulaşacağı inancıyla bugün alanlarda olmayı sürdürüyoruz."
Urfa ve Şakran cezaevlerinde bulunan 3 aile ferdinin de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için açlık grevi eylemini sürdürdüğünü söyleyen Sason, "Avrupa'da yaşayan özellikle Kürt kadın ve gençlerine çağrım; tutsakların sesini duyurmak ve taleplerine cevap olabilmek için direnişe sahip çıksınlar" dedi.

'ULUSLARARASI ALANDA YARGILANMALI'

Kadın aktivist Melek Çelik ise "25 Kasım'dan bu yana biz kadınlar diktatörün yargılanması için imza kampanyamızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi. Çelik, kadın katliamları başta olmak üzere yaşanan katliamlara karşı Avrupa devletlerinin kulaklarını tıkamasına tepki göstererek, "Erdoğan faşizmi uluslararası arenada yargılanmalıdır. Tüm çabamız esasında  Avrupa'nın işlenen tüm bu suçlara karşı tavrını ortaya koyarak diktatörü uluslararası alanda yargılamasıdır" diye konuştu.
Öte yandan yine akşam saatlerinde Arin Mirkan Kadın Komünü öncülüğünde Uluslararası Komploya karşı bir eylem düzenlenecek.