DKTF: Kampanyalara çok güçlü katılacağız

Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için başlatılan kampanyalara aktif katılacağını duyurdu.

Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu (DKTF), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan özgürlük kampanyasına aktif katılacağını duyurdu.
"Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi'nin başlatmış olduğu kampanyaya aktif katılacağımızı belirtiyoruz" diyen DKTF, "Komplonun amacı, Rêber Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının umudu haline gelen, Kürt özgürlük hareketini başsız bırakmak, dağıtmak, bölmek ve tasfiye etmekti. Kürt halkının geleceğini karartmaktı. Bu açıdan 15 Şubat Komplosu Kürt halkı açısından son derece tehlikeliydi. Bu komplo politikasını da Kürdistan’ın tüm parçalarında Kürt halkına savaş açan; Kuzey’de, Güney’de ve Rojava’da Kürt halkına savaş açan, Kürdistan’ı bir cehenneme çeviren faşist AKP-MHP iktidarı yürütüyor. Rêber Apo’ya sahip çıkmak, Kürt halkına sahip çıkmaktır. Rêber Apo’yu özgürlüğüne kavuşturmak, Kürt halkını özgürlüğe kavuşturmaktır" dedi.

'İMRALI SİSTEMİ DAYANILMAZ BOYUTTA'

İmralı sisteminin artık dayanılmaz noktaya geldiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Başta Kürdistan halkına ve Avustralya kamuoyuna duyuruyoruz ki; başlattığımız 'Zamanı Geldi, Öcalan’a Özgürlük Şimdi', 'Kürdistan'daki işgal ve faşizme son’ hamlesine tüm Kürtler, dostları ve demokrasi güçleriyle birlikte katılarak bu saldırıları sonlandıracağız. İmralı’daki tecridi tümden kaldırmak, cezaevlerinde açlık grevinde olan binlerce Kürt siyasi tutsağın çığlığına ses olmak için,  Önderliğimizi, halkımızı ve ülkemizi özgürleştirmek için, Güney Afrika’dan başlatılmış olan ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’, BM’ye yüz binlerce mektup yazma kampanyası, Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin başlatmış olduğu ‘Diktatör Erdoğan’ı yargılamak için 100 neden ile 100 bin imza’ kampanyası, yine 1 Şubat'tan itibaren Avustralya'nın birçok eyaletinde Öcalan’ın özgürlüğü için enternasyonalist dostlar ve Kürdistan gençliğinin katılımıyla yapılacak eylem ve etkinliklere en güçlü şekilde katılım sağlanacaktır.


Yine Avustralya'nın değişik şehirlerinde, kalabalık yerlerinde stantlar açarak Öcalan’ın düşüncelerini tanıtan eserler halka ücretsiz verilecek.

 
Avustralya Demokratik Kürt Federasyonu, Melbourne Demokrasi ve Barış Bloku, Australians For Kurdistan, Solidarity with Rojava WA, Solidarity with Rojava NSW , Viktorya Kürt Kadınlar Birliği olarak kampanyalara sahip çıkacağız."