GÖRÜNTÜLÜ

Draguignan’daki Kürtler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürüdü

Draguignan'da CKF Gençlik tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve Colemêrg belediyesindeki irade gaspına karşı yürüyüş düzenlendi.

TECRİDE KARŞI EYLEM

CKF (Ciwanên Kurdistanî ên Fransa ) üyesi gençler öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak  tecride dikkat çekmek ve Colemêrg belediyesine yönelik irade gaspına tepki göstermek için bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Yürüyüşte Abdullah Öcalan posterleri ve bayrakları taşındı.


Draguingnan Halk Meclisi adına konuşma yapan Erhan Kop "Faşist AKP-MHP iktidarı, son bir yıl içinde aldığı onlarca yenilgiyi hazmademeyişinin acısını demokratik bir şekilde kazandığımız belediyelerimize kayyum atayarak intikam almaya çalışıyor. Ama herkes bilmelidir ki bunlar onların son çırpınışlarıdır. Onlar yenilmeye mahkumdur“ dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Kop "39 aydır Kürt Halk Önderinden haber alınamıyor, bu insanlık dışı tecride bi an önce son verilmelidir. Önder APO fiziki özgürlüğüne kavuşana dek alanlarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

Eylemciler " Bijî Serok APO" , "Bê Serok Jiyan Nabe", " Ciwan fedaiyen Rêber APOne" ve "Kurdistan faşizme mezar olacak" sloganlarını atarken yürüyüş Draguignan Kürt Halk Merkezi önünde son buldu.