Duisburg’da Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünü talep etmek için “Şimdi özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında Almanya’nın Duisburg kentinde bir miting düzenlendi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem saat 15.00’da Königstr. Lifesaver’de yapıldı.

Saygı duruşuyla başlayan mitingde bir konuşma yapan Duisburg DKTM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş, “Kürt halkı olarak yoğun bir savaş sürecinden geçiyoruz. Uluslararası komplocu güçler, Kürt halkına ve kazanımlarına yönelik bir saldırı konsepti oluşturmuş. Bu konseptin büyük yoğunluğu ise Önder Apo üzerinden oluşturulmuş. Önder Apo’ya tecrit sadece İmralı için değil, tüm Kürdistan için uygulanan bir tecrittir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çizgisinin uluslararası komplocu güçlerin bütün projelerini alt üst ettiğini de söyleyen Öztaş, Ortadoğu’da DAİŞ’in devletleşmiş hali olan AKP-MHP çeteci zihniyetin bu savaş konseptinin baş rolünü oynadığını da kaydetti.

Öztaş "Kürt halkı ve dostları Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ve zindan direnişinin sesi olmak için alanlara çıkmalı” diye konuştu.

Sık sık "Öcalan'a özgürlük", "Katil Erdoğan", ve "Faşist Türkiye" sloganları atılan mitingde,

11 Şubat 2021 Perşembe günü Şehit Asya Asya Yüksel Meclisi tarafında '100 neden 100 bin imza' kampanyası çerçevesinde yapılacak olan mitinge katılım çağrısıyla son buldu.