GÖRÜNTÜLÜ

'Bizim yerimiz Kurdistan dağlarıdır'

Şehîd Erdal Okulu Şehîd Serxwebûn Serhed Devresi’nde eğitimini tamamlayan 25 gerilla, bu eğitimi sistemi alt edecek mücadelenin temeli haline getireceklerini belirtti ve ekledi; "Bizim yerimiz Kurdistan dağlarıdır."

GERİLLADAN MESAJ

Kurdistan dağlarında özgürlük saflarına katılan 25 Kürt genci, eğitim devresini bitirdi. 

Büyük bir heyecan ve iddiayla mezuniyet belgelerini alan yeni savaşçılar, ortak bir açıklama yaptı. Kürt halkının varlık ve yokluk sürecinden geçtiği, özellikle Kürt gençleri üzerinde özel savaşın yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "Bu şekilde Kürt gençlerini özünden ve yiğitliğinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Kürt gençlerini sisteme hizmet eden mekanik araçlara dönüştürmek istiyorlar" denildi. 


BİZİM YERİMİZ KURDİSTAN DAĞLARIDIR

"İnsanları mekanik birer robota çeviren bu sistemde yaşamak istemiyoruz" vurgusu yapılan açıklama şöyle devam etti. "Bizim için yaşanacak tek yer, Kurdistan dağları ve Özgürlük Hareketi'dir. Bizler bu temelde gerilla saflarına katıldık. 25 arkadaş olarak Şehîd Erdal Okulu Şehîd Serxwebûn Serhed Devresi’nde eğitimimizi başarıyla tamamladık. Bu eğitimde aldığımız Apocu ideoloji ve akıl ile kendimizi derinleştireceğiz. Askeri disiplin, Apocu kültür ve ahlakı tanıdık. Bu eğitimi, sistemi alt edecek bir mücadelenin temeli haline getireceğiz. Tüm Kürt, Arap ve Ortadoğu gençlerine çağrıda bulunuyoruz; Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın saflarına katılın. O kirli sisteme karşı tavır alalım. Artık yeter!’’

SAHALARINA DOĞRU YOLA ÇIKTILAR

Açıklamanın ardından "Bijî Serok Apo", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok", "Bê Serok jiyan nabe", Bijî Partiya Karkerên Kurdistan’’ sloganları atan yeni gerillalar, görev sahalarına doğru yola çıktı.