Ermenistan’da 15 Şubat protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleşen devletler arası komplo, 22’nci yıldönümünde Ermenistan’ın Elegez bölgesinde protesto edildi.

Erivan’da bu Pazar günü saat 1200’de Elegez merkezindeki meydanda basın açıklaması yapıldı. Eyleme çevre köylerden de katılımlar oldu.

Eylemciler adına açıklamayı Kurdistan Komite Koordinasyon üyesi Yurik Davoyan ve Ermenistan Özgür Kadın Birliği üyesi Çiçek Rızgar yaptı.

Basın açıklamasında, “15 Şubat günü biz Kürt halkı için kara bir gündür. 23 yıl önce Önderliğimiz devletlerarası bir komplo ile esir alındı ve faşist Türkiye devletine teslim edildi. Bugün İmralı’da dünyada benzeri görülmeyen bir tecrit ve buna dayalı bir uygulama yürütülmektedir” denildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:  “Tecrit Önderlik şahsında tüm Kürt halkı ve insanlık üzerinde yürütülmektedir. Bizim öncelikli görevimiz mücadelemizi Önderliği özgür edecek düzeye ulaştırmaktır. Artık sadece tecrit kalksın demek bize yetmez, dönem Önderlik şahsında özgürlük zamanıdır. Yine bilmeliyiz ki; Önderliğin özgürlüğü kadının özgürlüğüdür. Bu temelde Halka, Şehitlere ve Önderliğe verdiğimiz sözümüzü yineliyoruz. Devletlerarası komplo bir şekliyle devam etmektedir. Bir bütün olarak el ele vererek mücadelemizle Önderliğimiz üzerinde uygulanan Devletlerarası komployu boşa çıkartacağız.”

Açıklamada cezaevlerindeki açlık grevi direnişi de selamlandı.

Açıklama “Bijî serok Apo” ve “Be serok jiyan na be” sloganları ile son buldu.