GÖRÜNTÜLÜ

Farklı tarihlerde şehit düşen iki kardeş Bonn’da anıldı

Bonn DKTM’de düzenlenen anma ile yakın tarihte şehit düşen Gabar Eyalet Komutanlığı üyesi Bêrîtan Nûrhak Çiya ile kardeşi Nurhak Çiya, çok sayıda Kurdistanlının katılımıyla anıldı.

ŞEHİT ANMASI

Gabar’ın Mawa bölgesinde işgalci Türk ordusuyla 23 Haziran 2024’te yaşanan çatışmada şehit düşen Gabar Eyalet Komutanlığı üyesi Bêrîtan Nûrhak Çiya (Sultan Dağ) ile Şirnex’te 14 Mart 2011 yılında çıkan çatışmada şehit düşen kardeşi Nurhak Çiya (Halit Dağ), Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) tarafından Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen anma, çok sayıda Kürt yurtseverinin katılımıyla yapıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehit ailesi adına Rojin Ana misafirleri selamlayan bir konuşma yaptı. Her iki şehit kardeşin de çocukluklarından itibaren gerillayla iç içe bir yaşam geçirdiğini belirten Rojin Ana, “Başkan Apo ve arkadaşların, Kurdistan halkının başı sağolsun” dedi.

Ardından anmaya katılan siyasetçi Nursel Aydoğan, Barış Annesi Asya Reşîd ve Sanatçı Xelîl Xemgîn birer konuşma gerçekleştirdi.

Anma etkinliği Bêrîtan Nurhak Çiya ile kardeşi Nurhak Çiya’nın yaşamları ve mücadeleleri üzerine sinevizyon izlenmesi sonrası “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla son buldu.