FCK: Aynur Karlıklı ve Hüseyin Okur’un kazanması için çalışmalar sürmeli

14 Mart’ta Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde yapılacak parlamento seçimlerinde Die Linke’de listesinde iki Kürt aday da yarışıyor.

Yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Topluluklar Federasyonu (FCK) 14 Mart’ta Baden-Württemberg Eyalet Parlamento seçimlerinde Alman vatandaşı olan tüm Kürdistanlıları oy kullanmaya çağırdı.

FCK açıklamasında şunları belirtti: “14 Mart’a Baden-Württemberg Eyalet Parlemento seçimleri yapılacaktır. Bu seçimde Kürt halkının toplumsal çıkarını dikkate alacak, ekolojik bir duruşa sahip kadın hakları mücadelesinde aktif olan emek sömürüsüne karşı bir duruşa sahip göçmen ve azınlık sorunlarında aktif bir mücadele sahibi olan Die Linke’den (Sol Parti) aday olan Kürdistanlı Aynur Karlıklı ve Hüseyin Okur’un seçilebilmesi için tüm halkımızı, demokratik ve insan haklarından yana olan herkesi sandık başına çağırıyoruz.

Baden-Württemberg Eyaleti’nde seçim maratonu başladığından bu yana federasyonumuza bağlı tüm kurumlarımızı aday olan Aynur Karlıklı ile Hüseyin Okur’un kazanması için aktif bir çalışma içinde bulundu.

Tüm kurumlarımızı seçim günü olan 14 Mart’a kadar hız kesmeden çalışmalarına devam ederek, halkımıza ulaşıp, katılım için gereken çalışmayı ve yardımı yapacaktır.