GÖRÜNTÜLÜ

FED-DEM 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Almanya’nın Niedersachsen, Bremen ve Hamburg eyaletlerinde örgütlü FED-DEM, kongresini gerçekleştirdi.

FED-DEM KONGRESİ

Almanya’nın Niedersachsen, Bremen ve Hamburg eyaletlerinde örgütlü FED-DEM (Federasyona Civaka Demokratik a Kurdistaniyên li Bakurê Elmanya), 6’ncı olağan kongresini Bremen’de gerçekleştirdi.

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan kongre, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Divana Kerem Gök, Rojîn Qamişlo ve Emrullah Cin seçildi.

Siyasal süreç değerlendirmesi, federasyonun örgütsel durumu, meclislerin ve komünlerin durumunun değerlendirildiği kongrede FED-DEM eşbaşkanlığı ve yönetim seçimi yapıldı. 

Oylama sonucu Sebahat Ergün ve Cuma Özdoğan eşbaşkanlığa seçildi. 

Eşbaşkanlığa seçilen Sebahat Ergin yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız eksik ve yetersizlikler Önderlik ile aramızdaki makasın genişlediğini gösteriyor. Bizler sözümüzü yinelerken, bu yetersizlikleri gidereceğimizi de belirtmek istiyoruz. Önderliğe ve şehitlere layık olmaya çalışacağız” dedi.

Yeni Eşbaşkan Cuma Özdoğan ise, kendilerini bu göreve layık gördükleri için tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bu görevde yeni olduğumuz için 7’den 77’ye her arkadaşın tecrübesi bizler için önemlidir. Ayrıca bu halkın, bu hareketin bize yüklediği hangi rol ve misyon ve görev varsa onu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” dedi. 

FED-DEM kongresi “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile son buldu.