FEY-KOM Avusturya'daki 15 Şubat eylem takvimini açıkladı

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümüne ilişkin açıklama yapan FEY-KOM, 1-15 Şubat tarihleri arasında Avusturya'da yapılacak eylem takvimini duyurdu.

Avusturya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu (FEY-KOM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümü dolayısıyla 1-15 Şubat tarihleri arasında, "Komployu Unutmayacağız, Unutturmayacağız" sloganıyla bir dizi eylem yapacaklarını duyurdu. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan "Zamanı geldi, Öcalan'a özgürlük" hamlesine katılacaklarını vurgulayan FEY-KOM açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Bundan 22 yıl önce başlatılan uluslararası komplo, Önder Apo’nun şahsında başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına dönük yapılmış bir müdahaledir.

Ortadoğu’nun karanlık çağlarda kalmasını arzulayan, savaş ve kandan rant elde eden uluslararası güçler ve yerli gerici iktidarlar komployla özgürlüğün ve eşitliğin teminatı olan Önder Apo’nun çözüm fikirlerinin filizlenip yeşermesini engelleyeceklerini sandılar. Önder Apo’nun fikirleri 22 yıllık esaret sürecinde daha da büyümüş, evrenselleşerek Ortadoğu ve dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur. Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele etmek Kürt halkının üzerindeki soykırımı durdurma temelinde, faşist Türk devletinin Kürdistan ve Ortadoğu halkları üzerindeki baskılarına karşı demokrasi ve özgürlük isteyen herkes birlikte mücadele ederek faşist AKP-MHP rejimini durdurmak için kenetlenmelidir."

EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

15 Şubat uluslararası komplo sürecinin 22. yılına girerken, Öcalan'a özgürlük hamlesi ile zindanda direnen tüm tutsakların sahiplenilmesi ve komploculara karşı özgürleşme hamlesini sağlamanın tarihi bir görev olduğu belirtilen açıklamada, "Bu tarihsel direnişle tarihi bir cevap vermenin faşist soykırımcı AKP-MHP ve uluslararası komploculara karşı bir tutum oluşturmak gibi, tarihi bir süreçten geçmekteyiz.

Bu temelde Önderliğe özgürlük hamlesi çerçevesinde planladığımız eylemsellik sürecini geliştirerek 1-15 Şubat tarihleri arasında, "Komployu Unutmayacağız, Unutturmayacağız" sloganıyla eylemlerle Avusturya'nın her tarafından seferber olup, halkımız ve dostlarıyla 15 Şubat komplosunu protesto etmek ve artık 2021 yılını Önder Apo’ya özgürlük yılı olarak armağan etmek için alanlarda olacağız.

Bu süreçte Önderlik düşüncelerini tanıtma temelinde başta "Öcalan kütüphanesi"nin açılması, BM'ye mektupların gönderilmesi ve alanlarda tüm zindan direnişçilerini özgürleştirme hamlesine katılıyoruz. FEY- KOM olarak 1-15 Şubat tarihleri arasında komploya karşı yapılacak eylemlere tüm Kürdistanlıları, Devrimci, feminist, ekolojist demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz" denildi.

FEY-KOM öncülüğünde 1-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek eylem ve etkinlikler şöyle:

* 6 Şubat'ta Viyana'da imza standı açılacak.

* 12 Şubat'ta St. Pölten Viyana arası Saat 14.00 ile 17.00 arası 50 araçla 70 km konvoy yapılacak

* 13 Şubat'ta 4 merkezde eylemler yapılacak. (Viyana'da Menschenrechten platz’da saat 15.00'da yürüyüş, Graz'da, Linz'de ve İnnsbruck'da miting yapılacak.)

* 14 Şubat'ta Viyana merkezde, Schwarzenbergerplatz’dan Heldenplatz’a kadar bisiklet turu yapılacak.

* 15 Şubat'ta Viyana'da saat 17.00'da Christian Brodaplatz’da meşaleli yürüyüş yapılacak. Ayrıca tüm toplum merkezlerinde BM'ye mektuplar atılacak.