GÖRÜNTÜLÜ

Almanya'da Kürtler İmralı tecridine karşı yürüdü

Almanya'daki Kürtler ve dostları, İmralı tecridine karşı yürüdü. Eylemlerde işgal saldırıları da protesto edildi.

TECRİDE KARŞI YÜRÜYÜŞ

Almanya'daki Kürtler ve dostları, İmralı tecridine karşı yürüdü. Eylemlerde işgal saldırıları da protesto edildi.

FRANKFURT


Avrupa Demokratik Güç Birliği'nin (ADGB) çağrısı üzerine Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı merkezi tren istasyonu önünde bir araya geldi.
Çok sayıda kurum bileşeninin katıldığı eylemde ağır tecrit koşulları protesto edildi. Halk Frankfurt Hauptbahnhof önünde bir açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mesajlar verdi, CPT ve Avrupa kamuoyuna seslendi.

ADGB’nin eylem takvimine göre eş zamanlı olarak tecride karşı sokaklara çıkma çağrısına Almanya KON-MED de destek verdi ve 12 merkezde tecride karşı dayanışma amaçlı alanlara çıktı. Almanya’nın Duisburg, Frankfurt, Freiburg, Essen, Münster, München, Stuttgart, Hannover, Hamburg, Bremen, Köln ve Dortmund kentlerinde tecrit protesto edildi.

DUISBURG


"Önder Apo'ya özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" hamlesinin ikinci etabında Almanya’nın Duisburg kentinde çadır eylemi gerçekleştirildi.

Duisburg DKTM ve Duisburg Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından açılan çadırda Abdullah Öcalan'ın farklı dillerde el kitapçıkları ve bildiri dağıtıldı.

Duisburg Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına yapılan basın açıklamasında "İmralı'da 20 yıldır kesintisiz devam eden tecrit ve işkence sistemini kabul etmiyor, tüm halkımızı Abdullah Öcalan'ın durumu konusunda net bir tutum almaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: "Abdullah Öcalan 26 yıldır İmralı işkence ve tecrit sistemi altında tek kişilik hücrede tutulmaktadır. Avukatları ve ailesi kendisiyle hiçbir şekilde iletişim kuramıyor. Dört yıldır kendisinden tek bir mesaj dahi gelmemiştir. Dış dünya ile tüm irtibatı kesilmiş durumda ve sağlığı ve yaşamı hakkında hiçbir bilgi yok. 75 yaşında olan Abdullah Öcalan 26 yıldır tecrit adı altında zalimce işkencelere maruz bırakılmaktadır. Sağlığı hakkında 38 aydır hiçbir bilgi alınamayan Abdullah Öcalan'ın şu anda nerede olduğunu ve fiziksel durumunun ne olduğunu bilmek imkansız hale gelmiştir. Kürt halkının endişesi en üst düzeydedir ve sabrı tükenmiştir. Milyonlarca insan bu işkence ve tecrit sistemine son verilmesini istiyor. Bu güvensizliğe katkıda bulunan CPT ise sessizliğini koruyor. CPT ve Avrupa Konseyi, Kürt soykırımına hizmet eden sessizliklerinden vazgeçmeli ve milyonlarca Kürdün sesine kulak vermelidir. İmralı'da işlenen insanlık suçlarına ve siyasi bir araç olarak dayatılan disiplin cezalarına karşı uluslararası dayanışmanın gücüyle sokaklara çıkmaya ve Abdullah Öcalan'ın durumu için hepimizin duyması gereken sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. İmralı'ya uzmanlardan oluşan bir ekip gönderilmeli. CPT'nin gerekçe göstermeden ve özür dilemeden İmralı'yı ziyaret etmesini ve Abdullah Öcalan'ın durumu hakkında derhal bilgi vermesini talep ediyoruz. Ayrıca Avrupa Konseyi'nin derhal harekete geçmesini talep ediyoruz."

BREMEN


Bremen Demokratik Kürt Halk Meclisi de tecridi ve Strasbourg’daki özgürlük nöbetine yönelik faşist saldırıyı protesto etti.

Almanya Bremen Eyalet Parlamentosu önünde gerçekleşen protestoda tecrit ve işgal saldırıları protesto edilirken, Strasbourg’da sürdürülen özgürlük nöbetine yönelik faşist saldırı arasındaki bağa dikkat çekti.

Eylemde “Faşizme karşı omuz omuza", "Hoch die internationale Solidaritat (Yaşasın enternasyonal dayanışma)", "Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.