Gerilla Garê’de PKK’nin 45. yılını kutladı

Garê alanlarındaki Kurdistan Özgürlük Gerillası, PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümünü düzenlediği görkemli bir törenle kutladı. HPG Komutanlarından Rojhat Mûş, “ PKK bayrağını asla yere düşürmeyeceğiz” mesajını verdi.

Medya Savunma Alanlarına bağlı Garê alanındaki Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 45’inci yıl dönümünü, düzenlediği görkemli bir törenle kutladı.  

Törende, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından HPG Komutanlarından Rojhat Mûş bir konuşma yaptı. Bugün PKK’nin 45’inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Mûş, “Büyük emekler sonucu PKK’yi kuran, PKK’nin mimarı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı bu gün vesilesiyle kutluyoruz. Haki Karer şahsında PKK’nin kuruluşunda büyük emekler veren ilk şehitler başta olmak üzere tüm şehitlerin PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bugüne kadar mevzilerde mücadele eden ve PKK adına her alanda direnen tüm gerillaların;  PKK’li ve PAJK’lı yoldaşların PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. PKK ile birlikte ayağa kalkan, direnen, bugüne kadar da PKK ile yürüyen ve soluksuz bir mücadele yürüten halkımızın, tüm şehit ve gerilla annelerinin PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

PKK’nin bugüne kadar inkar, imha siyasetine karşı soluksuz ve amansız bir mücadele yürüttüğünü belirten HPG Komutanı Mûş, ilk günkü irade, duruşla bu aşamaya geldiğini ifade etti.

“PKK Kürt halkının iradesidir, umudu ve kimliğidir” diyen Mûş, PKK’nin hep var olacağını vurguladı. Mûş, “Bizler Özgürlük Gerillaları olarak Kurdistan’ın bütün dağlarında büyük bir savaşı fedaice yürütüyorsak, şehitlerimizin yol göstericiliği sayesindedir. Rojhat, Erdal yoldaş Ankara’nın göbeğinde büyük bir eylem gerçekleştiriyorsa, bu, Rêber Apo’nun PKK’de oluşturduğu ruh sayesindedir. Bizler HPG ve YJA Star gerillaları olarak bir kez daha söz veriyoruz; PKK hep var olacak, hep yaşayacak. PKK bayrağını asla yere düşürmeyeceğiz.”

Kutlama, gerillaların “Bijî Serok Apo, “Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok”, Bê Serok Jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan” sloganlarıyla sona erdi.