Garê’ye işgal saldırıları 3 merkezde protesto edildi

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları İsviçre’nin Basel, Fransa’nın başkenti Paris’in Villier le Bel banliyösü ve Marsilya kentlerinde protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği saldırılar Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

BASEL’DE İŞGALE KARŞI EYLEM

İsviçre’nin Basel kentinde Türk devletinin Garê'ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı Basel Rojava Komitesi öncülüğünde akşam saatlerinde bir yürüyüş düzenlendi.

Claraplatz’da bir araya gelen halk “Burada Türk devletinin bir Kürt katliamına daha izin vermeyeceğiz, Türk devletinin işgal saldırılarını durdurun” yazılı pankart taşıyarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yaklaşık 1 saat boyunca kent merkezinde Kürt halkıyla dayanışma   çağrıları yapıldı ve  işgalci Türk devleti protesto edildi. 

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Belle de Mai meydanında bir araya gelen gençler, kent merkezine doğru bir yürüyüş yaptı.

Büyük bir PKK bayrağı ve TCŞ flamalarıyla eyleme geçen gençler, sık sık “Assassin Erdogan-Katil Erdoğan”, “A bas le régime fasciste en Turquie (Kahrolsun faşist Türk rejimi)”, “Bijî Serok Apo” ve “PKK dimeşe, erd û ezman dihêje” sloganlarını attı.

Zaman zaman meşaleler de yakan gençler, DGM’nin önüne geldiklerinde bir açıklama yaptı.

VILLIER LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde de gençler eylemdeydi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve TEKO-JIN’in çağrısıyla tren garı önünde toplanan gençler, kent içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Merkez garı önünde sloganlar eşliğinde başlayan eylemde, gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarını açtı.

Yürüyüş esnasında gençler sık sık “Bimre îxanet”, “Garê faşizme mezar olacak”, “PKK halktır, halk burada” ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganlarını attı.