Garê’ye işgal saldırılarına karşı Zürih’te eylem

Türk devletinin Garê’ye başlattığı işgal saldırılarına karşı KCDK-E'nin acil eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar ve dostları Zürih kentinde bir eylem yaptı.

Rojava Komitesi ve İsviçreli gençlerin de katıldığı eylemde Garê'ye yönelik işgale karşı mücadele etme ve Kürt halkıyla dayanışma çağrıları yapıldı.  

Langstrasse’de yapılan eylemde okunan açıklamada, “Bizler Kürt halkına ve gerillaya karşı Türk devletinin on yıllardır sürdürdüğü soykırım operasyonlarına karşı bu pandemi sürecinde sokaktayız. Çünkü bir kez daha buradan Kürt halkının yalnız olmadığını dile getirmek istiyoruz. Savaş olduğu yerde taraflar net olmalıdır. Biz tarafımızı özgürlüğü için savaşan, bize nasıl mücadele etmemizi gösteren Kürt halkından ve gerilladan yana seçiyoruz.

Faşist Türk devleti ve onun işgalci ordusuna, onu finanse eden Avrupa devletlerine ve işbirlikçilerine karşı dünyanın her yerinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün sadece sokağa çıkmanın pandemiye rağmen mümkün olduğunu göstermek için burada böyle buluştuk. Eğer pandemi varken işgal orduları halklara saldırıyorlarsa, biz de onlara var oldukları her yeri dar edeceğiz. Bu sokakları tekrardan Kürt halkı ve gerillayla dayanışmak için dolduracağız” denildi.