Gençler ve enternasyonalistler, 15 Şubat eylemleri kapsamında Hanau’daydı-YENİLENDİ

15 Şubat Uluslararası Komplosu 22’inci yılında protesto ediliyor.

Her yıl Almanya’nın bir kentinden Fransa’nın Strasbourg kentinde geleneksel olarak düzenlenen uzun yürüyüş bu yıl kısıtlamalardan dolayı farklı bir şekilde yapılıyor.

Almanya’daki Kürt gençleri ve enternasyonalistler, bu yıl 8 gün boyunca her kentte bir eylem ile uluslararası komployu protesto edecek.

Eylemlerin ilki bugün 19 Şubat 2020’de 9 kişinin katledildiği Almanya’nın Hanau kentinde yapıldı.

Markplatz’ta gerçekleştirilen ve Kürdistan, Türkiyeli ve Alman örgüt ve kurum temsilcilerinin de yer aldığı eyleme yoğun yağmura rağmen çok sayıda kişi katıldı.

Eylem Hanau’da katledilenler anısına saygı duruşu ile başladı.

Hanau Marktplatz’daki mitingde “Zaman geldi, Öcalan’a özgürlük, “15 Şubat'ı unutturmayacağız”, “Her yer Boğaziçi her direniş” pankartları açıldı. Eylemciler üzerinden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı bulunan mitingde eyleme katılanlar “Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük” yazılı mor önlükler giydi.

PEKTAŞ: HANAU BARIŞ ŞEHRİ OLSUN

Mitingde, Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi konuşan Emine Pektaş, “Geçen yıl burada 9 kişi infaz edildi. Hanau’da yaşananlar bir cinayetler değildi bir infazdı. Hanau barış ve kardeşliğin olduğu bir şehirdir, bugün buradan başlattığımız bu eylem barışa vesile olsun” dedi.

Hanau katliamında yaşamını yitirenlerin anısına yürüyüşçüler adına sembolik olarak birer mum yakıldı.

‘HEP BERABER DİRENECEĞİZ’

Hanau Rojava ile Dayanışma Komitesin adına yapılan açıklamada ise şunlar belirtildi: “Bütün dünyadaki direnişleri destekliyoruz ve onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Alman hükümetinin Salı günü Hulusi Akar ile yaptığı görüşmede Kürt halkına karşı yapılacak bir saldırının ön hazırlığı yapılmıştır. Türk devleti bunu meşrulaştırmak için bu görüşmeyi gerçekleştirmiştir. Alman hükümeti Türk devleti ile olan kili ilişkilerine son verip, bir an önce Kürt halkının yanında olmalıdır.”

KOÇ: ÖNDER APO’NUN FİKİRLERİ TÜM DÜNYADA

KCDK E- Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, 22 yıl önce bir komplo sunucu esir alınan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin bütün dünyaya yayıldığını söyledi.

Koç, “Bu Kürt halkını öndersiz bırakmak isteyen kapitalist devletler en büyük cevap olmuştur. Bugün bizler bugün bir kere daha bütün kapitalist dünya haykırıyoruz 15 Şubat komplosunu bizler her alanda boşa çıkartacağız. Bugün Türk devleti 15 Şubat komplosunun bir devamını yapmak için Maxmur ve Şengal’e operasyon hazırlığı yapmak istiyorlar. Bizler enternasyonalist yoldaşlarımızla birlikte boşa çıkaracağız” diye konuştu.

SERHİLDAN ZAMANI

TCŞ (Tevgere Ciwanen Şoreger) adına yapılan konuşmada ise, Avrupa’da bulunan Kürdistanlı gençliğin bu tarihi süreçte sokaklara çıkmasının ve serhildanda yerini almasının önemine vurgu yapıldı. “Gençlik olarak halkımıza karşı uygulanan hiçbir faşist zorbalığa artık sessiz kalmamalı, boyun eğmemeli, kabullenmemelidir” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Önderliğimizin de dediği gibi ‘Yüreği özgürlük tutkusuyla çarpan gençliği hiçbir güç durduramaz’. Bu direniş öncülüğünde dost ve düşman da görecektir ki, ya Önderlikle özgür bir yaşam yaşayacağız ya da yaşamayacağız ve yaşatmayacağız.”

HALKLAR DİRENİYOR

AvEG-Kon Eşbaşkanı Serpil Aslan ise konuşmasında “Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde baskı ve tecridi protesto etmek için 71 gündür açlık grevinde olan yoldaşlarımızı da buradan selamlıyoruz. Bugün 90’lı yıllardaki kirli savaş yöntemlerine hala devam ediyorlar. Bu halk artık bunlara direnerek cevap verecektir” dedi.

Eylemde sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

İmralı’daki tecride dikkat çeken sinevizyon gösteriminin yapıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yer aldığı dövizler ve “Öcalan’a özgürlük” pankartları taşındı. Alman, Katalan enternasyonalistlerin de katıldığı eylemde BM’ye gönderilecek mektuplar için de imza toplandı.

Gün gün eylem planlaması şöyle:

* 6 Şubat Frankfurt’ta yürüyüş gerçekleştirilecek. Toplanma yeri: Günthersburgpark.

* 7 Şubat Mainz’da Domplatz’ta saat 14.00’de miting.

* 8 Şubat Darmstadt’ta yürüyüş saat 14.00’de HBF önünde başlayacak

* 9 Şubat Mannheim,

* 10 Şubat Esslingen

* 11 Şubat Bad Canstaadt,

* 12 Şubat Freiburg

Eylemler 13 Şubat’ta Freiburg’da yapılacak mitingle sona erecek.