Mannheim’de Berivan ve Ronahi anıldı

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN ile enternasyonalistlerin öncülüğünde gerçekleştirilen Almanya’da başlattığı eylemin bugünkü durağı Mannheim oldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla organize edilen eylem, beşinci gününde devam etti.

Eylemin beşinci gün durağı Mannheim oldu. Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN ile enternasyonalistlerin ortak eylemi, Hanau’da bir mitingle başlamıştı.

Enternasyonalistlerin de aralarında olduğu grup Mannheim’de ilk olarak, 21 Mart 1994’de bedenini ateşe veren Nilgün Yıldırım (Berivan) ve Bedriye Taş’ı (Ronahi) eylemlerini gerçekleştirdikleri yerde andı.

YJK-E adına bir konuşma yapan Delal Rubar, “Onları anmak bizim için çok ağır ve güçtür. Reber Apo’nun dediği gibi ‘özgürlük kolay olsaydı Berivan ve Ronahi kendi bedenlerini ateşe vermezdi.’” dedi.

Rubar,  “Şehitlerimizin direnişi tarihte her zaman yolumuzu aydınlattı ve direnişe öncülük ettiler. Almanya PKK’yi yasaklayarak Kürtleri terörize etmek istedi. Ancak şimdi tüm dünya biliyor ki PKK, devrimci bir özgürlük hareketidir. Bizler de onların mücadelesini devam ettireceğiz” diye ekledi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç Almanya’nın PKK’yi terörize etme amaçlı politikalarına dikkat çekerek, “O dönem Kürtlere ait olan her şeyi yasakladılar. Ancak bizler direnişimizle bu yasakları boşa çıkarttık” dedi.