Gençler ve enternasyonalistlerin, 15 Şubat eylemleri 2. gününde

Kürdistanlılar ve enternasyonalistlerin 15 Şubat uluslararası komployu protesto eylemi ikinci gününde Frankfurt'ta devam etti.

Her yıl Almanya’nın bir kentinden Fransa’nın Strasbourg kentinde geleneksel olarak düzenlenen uzun yürüyüş bu yıl kısıtlamalardan dolayı farklı bir şekilde yapılıyor.

Dün Hanau kentinde bir mitingle başlayan eylem bugün Frankfurt Bornheim’de bir yürüyüş ile devam etti.

Saat 15.00’da başlayan yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı, enternasyonalist katıldı.

"Zaman geldi, Öcalan’a özgürlük”, “15 Şubat'ı unutturmayacağız”, “Her yer Boğaziçi her direniş” Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sarı zeminde olan posterleri ve pankartlar açıldı.

Eylemciler üzerinden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı bulunan “Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük” yazılı mor önlükler giydi.

Halk yaklaşık 10 km boyunca “Biji Berok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Freiheit Für Abdullah Öcalan”, sloganları eşliğinde Frankfurt merkezine doğru yürüdü.

15 Şubat komplosuna ilişkin bildirilerin de dağıtıldığı yürüyüş ardından Haupwache Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi.

Mitingde bir konuşma yapan AGİF Eşbaşkanı Mesut Duman Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 22 yıldır dünyada görülmemiş tecrit koşullarında yaşadığını, onun için inşa edilen hapishanede tutulduğunu belirtti.

“Herhangi hukuka dayanamayarak ne avukatlarıyla ne ailesiyle ne de yoldaşlarıyla görüştürülüyor” diyen Duman, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve zulüm onun şahsında Kürt halkına uygulandığını söyledi.

2 gün önce Kadıköy’de ilanı faşist şeflik rejimi tarafından engellenen Birleşik Devrimci Güçler adına konuştuğunu da dile getiren Duman, “Birleşik Devrimci Güçler Türkiye’de, Kürdistan’da yasal yollarla mücadelenin ilerleme şansını yitirdiği için devrimci temelde mücadele eden güçler tarafından kuruldu. Saray faşizmi herhangi yasal mücadele olanağı bırakmadığı için kuruldu. Kaybedilmek istenen Gökhan Güneş’in, hakları için mücadele eden Boğaziçi gençliğinin, ekolojik mücadele yürütenlerin, Kürt halkının sesiyiz. AKP rejiminin iktidara geldiğinden beri katledilen kadınların sesiyiz.

Halkların Birleşik Mücadelesi’nin sesiyiz ve Avrupa’da da ortak mücadelemizi pekiştireceğiz” dedi.

ABDULLAH ÖCALAN’IN FİKİR VE DÜŞÜNCELERİ DÜNYANIN HER YERİNDE

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer de 22 yıl önce uluslararası bir komplo sonucu esir alınan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve düşüncelerinin bugün dünyanın her yerinde olduğunu söyledi.

“Bizler de dün başlayan ve 8 gün boyunca devem edecek olan 15 Şubat komplosunu kınamak ve Önderliğimizin özgürlüğü için enternasyonalist yoldaşlarımızla birlikte her gün Almanya’nın farklı kentlerinde eylem yapacağız. Başta Kürt halkımız olmak üzere demokrasi ve barıştan yana olan herkesi eylemleri sahiplenmeye çağırıyoruz” diyen Köçer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin halkasını kırmaya, her gün Kürdistan halkına terör estiren Türk devletini protesto etmek için eylemde olacaklarını belirtti.

Köçer, bu eylemselliklerle, tecridi, baskıyı kıracaklarını da dile getirdi.

Konuşmalar ardında halk, “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde eylemini sonlandırdı. Miting yarın saat 14.00’da Mainz Domplatz’da devam edecek.