Il Manifesto'da tam sayfa 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' ilanı

Il Manifesto'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun yıl dönümü vesilesiyle tam sayfa 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' ilanı yayımlandı.

İtalya'nın en tanınan ve nitelikli gazetelerinden Il Manifesto'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen ilan tam sayfa olarak çıktı.

Zamanı Geldi, Öcalan İçin Özgürlük' Komitesi, Kürdistan-İtalya Dost Komiteleri Ağı, İtalya-Kürdistan Enformasyon Bürosu tarafından verilen ilanda şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye ve Ortadoğu'daki durum kontrolden çıkıyor. Uluslararası toplum hemen harekete geçmeli ve şiddete ve kan dökülmesine son verilmelidir.
Bu saldırganlıktan hiç kimse Kürt nüfustan daha fazla acı çekmedi.
IŞİD'i savaş alanında yenmek ve Kuzey Doğu Suriye'de yeni bir toplum inşa etmek için gösterdikleri kahramanca çabalara ve barışçıl çözüm için defalarca çağrılarına rağmen, Kürtler saldırıya uğradığında, katledilirken dünya yanlarında durmadı, Türk ordusu ve çeteleri tarafından etnik temizlik yapıldı.
2013-2015 yılları arasında Türk hükümeti ile hapisteki Kürt siyasi lideri Abdullah Öcalan arasında barış süreci yaşandı, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete dönüş için aniden masayı terk etti ve her şeyin sona erdiğini söyledi.
Abdullah Öcalan'ın 20 yıllık hapis ve insanlık dışı tecridine son vermenin ve barışın sağlanmasındaki hayati rolünü oynamasına izin vermenin zamanı geldi.
Öcalan İçin Özgürlük Kampanyası tüm siyasetçileri, sivil toplumu ve daha geniş uluslararası toplumu çok geç olmadan harekete geçmeye davet ediyor.
Barışa giden kapıları açmak ve çağrımızı desteklemek için kampanyaya katılın,
- Tecridin derhal sona erdirilmesi ve hapisteki Kürt siyasi lider Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması,
- Tüm muhalif şahsiyetlere yönelik siyasi zulmün sona ermesi ve Türk hapishanelerinde tutulan tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması,
- Türkiye'nin Kuzeydoğu Suriye ve Irak'taki askeri operasyonlarının sona ermesi,
- Tam uluslararası katılım ve destek ile yeni bir barış süreci başlatılmalı."