Okoberyan’da 15 Şubat komplosu protesto edildi

Ermenistan’ın Oktoberyan bölgesine bağlı Araksi köyünde düzenlenen bir eylem ile 15 Şubat uluslararası komplosu yıldönümünde protesto edildi.

Oktoberyan’ın Araksi köyünde Kürtler, 15 Şubat uluslararası komployu bir açıklama ile protesto etti.

Kurdistan Komite Koordinasyon üyesi Milo Kalaşyan ve Özgür Kadın Birliği üyesi Kubar Kalaşyan’ın yaptığı açıklamada şunlar belirtildi: “22 yıl önce 15 Şubat 1999’da Önderliğimiz uluslararası bir komployla esir alındı. Önderliğimiz sadece Kürt halkının değil, bölge halklarının ve tüm insanlığın önderliği konumundaydı. Kapitalist sistem ve bunun iktidar güçleri Önderliğin geliştirmek istediği halkların çıkarına olan demokratik toplum projesinin önünü almak ve kendi planlarını rahatça uygulamak ve PDK gibi kendilerine bağlı işbirlikçileri öne çıkartmak amacıyla böylesi bir komployu geliştirdi.”

Komploya karşı gerçekleştirilen “Güneşimizi karartamazsınız” eylemlerine de dikkat çekilen açıklamada, komplonun günümüzde de devam ettiği belirtildi.

Kürt halkı ve Kürt kadınlarının her zaman Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanında olduğu da dile gelen açıklamada, “Direnişimiz ile bu komployu boşa çıkartacağız. Bunun için direniş adına ne gerekiyorsa halk olarak bunu yapmaya hazırız” denildi.

Açıklaması “Biji Serok Apo” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganlarıyla sona erdi.