KCDK-E, eylem takvimini açıkladı: Komploya karşı alanlara!

KCDK-E, 15 Şubat Komplosu'na karşı eylem takvimini açıklayarak, "Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkları, aydınları, demokratları, tüm inanç gruplarını, gençleri, kadınları, yaşlıları, çocukları seferber olmaya ve yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı yazılı açıklama yaptı, eylem takvimini duyurdu.

'ULUSLARARASI KURUMLAR DA HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALIYOR'

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:
"Kürt özgürlük mücadelesi ve önderliğini tasfiye etme amacıyla 22 yıl önce Rêber Öcalan’a karşı uluslararası güçler komplo gerçekleştirdi. Rêber Apo bu komployla 22 yıldır İmralı işkence sisteminde tecrit altında tutuluyor.
Sömürgeci Türk devletinin Garê’ye yönelik başlattığı saldırı komplonun güncellenerek devam ettiğini göstermektedir. AKP-MHP faşizmin Kürt soykırımını gerçekleştirmek için kirli yöntemlerle, işbirlikçilerin desteğini de alarak uluslararası kurumların ve güçlerin sessizliğinden de cesaret alarak devam ettirmektedir.
Uluslararası çapta gerçekleştirilen komployla esir alınan Rêber Öcalan üzerindeki tecridin ve izolasyonun sorumluluğu Türk devleti ve AKP-MHP faşizmi ile sınırlı değildir. İmralı tecrit sistemini gerçekleştiren uluslararası güçler, CPT ve Avrupa Konseyi de bizzat bu tecritten sorumludur.

Uluslararası hükümlülükleri olan ve evrensel hukuk kurallarına göre kendini yöneten Avrupa Konseyi önemli bir kurumdur. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi hem uluslararası hükümlülüklerini ve hem de evrensel hukuk kurallarını etkin kılarak Türkiye üzerinde yaptırım yapma gücü olacak önemli bir kurumdur.

22 yıldır, CPT ve Avrupa Konseyi’ne çağrılar yapan Kürtler, bu kurumların uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini ve evrensel hukuk kurallarına uymaları konusunda talepte bulunmuşlardır. Bu kurumlar bugüne kadar bunu yapmak yerine üç maymunu oynamaya devam ederek insanlık değerlerini ve hukuku ayaklar altına almaya devam etmektedirler. Oysa Avrupa Konseyi’ne bağlı olan CPT’nin Ağustos 2020 yayınladığı 8. raporunda İmralı sisteminin kabul edilemez bir işkence sistemi olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Buna rağmen evrensel hukuka uygun yaptırımları yapmaktan kaçınmaktadır.

'RÊBER ÖCALAN ÇÖZÜMÜN AKTÖRÜDÜR'

CPT ve Avrupa Konseyi gibi kurumlar Rebêr Öcalan ve İmralı’ya ilişkin kararlar almış olsalar da bu kararlarını hayata geçirmedikleri gibi, bu kararların pratikleşmesi için mekanizmalarını Türkiye’ye karşı devreye koymamakta ve bu kirli siyasete ortaklıklarını sürdürmektedirler.
Rebêr Öcalan hem Kürdistan’da çözümü geliştirecek hem de Türkiye’deki demokrasiyi güçlendirecek temel aktördür.  21 yıldır İmralı’da tecrit altında tutulması ne insani ne ahlaki ne vicdani ve ne de uluslararası hukuka göre de kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle Rêber Öcalan’ın Kürdistan ve bölgedeki savaşı ve çatışmaları durdurmak için özgür koşularda rolünü oynaması gerekiyor.

'DÜNYA HALKLARI ÖNDERLİĞİ SAHİPLENİYOR'

Önder Apo direnişi ve geliştirdiği demokratik konfederal paradigmayla dünya halklarının, aydınların, sanatçıların sendikacıların desteğini almaya devam etmektedir. İngiliz işçi sendikalarının 'Zamanı Geldi, Öcalan’a Özgürlük' kampanyası, farklı ülkelerde ve farklı meslek gruplarında aydınların oluşturduğu Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi ve en son Güney Afrika İşçi Sendikasının geliştirdiği BM’ye yönelik Öcalan'a Özgürlük Mektup Kampanyası uluslararası düzeyde sahiplenmeyi göstermektedir. Bu sahiplenme her gün büyüyerek evrensel bir düzeye gelmiştir. Tüm bu sahiplenmeler hem önderliğin felsefesi hem de Kürdistan ve bölgedeki sorunları çözme gücünü çok net olarak ortaya koymaktadır.  
Direnişi ve felsefesiyle Kürdistan mücadelesini bu aşamaya getiren ve uluslararasılaştıran Önder Apo’yu Kürtlerin çok sahiplenmesi hem yurtsever olmanın hem vicdanen ve hem de ahlaken Kürt halkının temel görevi olmaktadır.

'ÖNDER APO'YU ÖZGÜRLEŞTİRMENİN ZAMANI'

Komplo kırılmış, komplocular teşhir olmuştur. Artık Önder Apo üzerindeki esaretin kırılması, özgür yaşar ve çalışır koşullarda olması, dünya halklarının önünü açacak fikirlerini büyütme zamanıdır. Dünyanın her tarafından, Afrika’dan Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya, İngiltere’den İspanya’ya, Latin Amerika ülkelerinin birçok yerinde fikirleri dalga dalga yayılıyor. Aydınlar, sanatçılar, entelektüeller, emekçiler, kadınlar, gençler, sendikacılar, partiler, kurumlar, örgütler açıklamalarıyla Önder Apo’nun özgürlüğünü talep ediyor. Fikirlerini özgür bir şekilde yaymasını talep ediyor.

'SEFERBERLİK RUHUYLA YÜRÜYÜŞLERE KATILALIM'

Kürt halkı ve dünya halklarının talep ettiği Önder Apo’yu özgürleştirmek ve Rêber Öcalan’ın felsefesini  evrenselleştirmek,  yine son olarak TC´nin Garê saldırısını kınamak için 13 Şubat’ta uluslararası komploya karşı aşağıdaki ülke ve şehirlerde yapılacak yürüyüşler ve mitinglerde sesini yükseltecektir. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm dünya halklarını, aydınları, demokratları, tüm inanç gruplarını, gençleri, kadınları, yaşlıları, çocukları  seferber olmaya  ve yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz."

HALKLAR HER ÜLKE VE ŞEHİRDE ALANLARA ÇIKIYOR

KCDK-E, komploya karşı birçok ülke ve şehirde düzenlenecek eylemlerin gün, yer ve saat bilgilerini de şöyle açıkladı:

"13 ŞUBAT 2021

DANİMARKA

Kopenhag
Başlama Yeri: Marielundvej 46A 2730 Herlev
Başlama saati: 10:00

AVUSTURYA

Viyana
Başlama Yeri: Menschenrechteplatz (Museumquartier)
Başlama saati: 15:00
Graz
Yer: Herrengasse
Saat: 15.00
Linz
Yer: Martin Luhter
Saat: 15.00

FRANSA

Paris
Saat: 13:00
Yer: Republique/Chatlet
Marsilya
Saat: 10:00
Yer: St.antiona
Rennes
Saat:
Yer: Nantes uzun yürüyüş
Strasbourg
Saat: 11h00
Yer: Place de la Republique

HOLLANDA

Den-Haag
Yer: Laan van Reagan en Gorbatsjov
Saat: 14.00
İNGİLTERE
Londra
Saat: 16.00
Yer: Manor House Station

KANADA

Toronto
Saat: 2 PM
Yer: Finc -Downtown

İSVEÇ

Stockholm
Yer: Medborgahlatsen
Saat: 13.00

AVUSTRALYA

Sydney
Saat: 14:00
Yer: Sydney Town Hall Meydanı
Melbourne
Saat: 17:00
Yer: Victoria State Libray kütüphanesinin önünde, 328 Swanston Street
Perth
Yer: Murray Street Mall Hall Meydanı
Saat: 13.00

ALMANYA

Düsseldorf
Saat: 14:00
Yer: DGB önü
Berlin
Saat: 13:00
Yer: Leopoldpltz
Kassel
Yer: Leipzigerstr. 407
Saat: 12:45
Frankfurt
Saat: 14:00
Yer: Hbf
Heilbronn
Saat: 16:00
Yer: Klianzplatz
Freiburg
Saat: 13:00
Stühlinger Kirchplatz
Nürnberg
Saat:15:00
Yer: Hallplatz
Saarbrücken
Saat: 15:00
Yer: Europa Galeri Saarbrücken
Bremen
Yer: Hbf Bremen
Saat: 14:00

İSVİÇRE

Cenevre
Saat: 14:00 u 17:00
Yer: Place des nations geneve

BELÇİKA

Brüksel
Yer: Porte de Namur
Saat: 14.00

İTALYA

Roma
Saat: 11:30
Yer: Viale Manzini 14 (Rai TV karşısı)
Milano
Saat: 15:00
Yer: Piazza Scala
Firenze
Saat: 15:30
Yer: Piazza del Domo
Palermo
Saat: 17:00
Yer: Largo Rodrigo Pantaleone 9
Alessandria
Saat: 16:00
Yer: Piazzaetta della lega
Bologna
Saat: 17:00
Yer: Piazza Re Enzo
Parma
Saat: 16:00
Yer: Piazza Garibaldi

KIBRIS

Lefkoşa
Yer: Datça
Saat: 8.00-13.00 arası
14 ŞUBAT

İSVEÇ

Stockholm
Yer: Ralambshovsparken
Saat: 13.30

İTALYA

Milano
Saat 15:30
15 ŞUBAT

FRANSA

Bordeaux
Saat: 15h
Yer: Place de la bource

İTALYA

Lucca
Saat: 17:00
Yer: Piazza San Michele."