KCDK-E, Gare'ye yönelik saldırıya karşı alanlara çağırdı

KCDK-E, Garê bölgesine saldırının ihanet ve soykırım saldırısı olduğunu belirterek, halkı alanlara çıkmaya çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına bağlı Gare alanına yönelik saldırısına karşı yazılı açıklama yaptı.
KCDK-E açıklamasında şunlar belirtildi:

"İşgalci Türk ordusu işbirlikçi-ihanetçi KDP güçleriyle birlikte, sabahın erken saatlerinde Medya Savunma Alanlarına (Garê bölgesinde) büyük bir harekât başlatmıştır. Tamamen işgal hedefli olan bu saldırı Medya Savunma Alanlarında Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê ve Kanîsarkê gibi yerleşim yerlerini hedef almıştır. Kürt halkı ve özgürlük mücadelesini hedefleyen bu yönelim ağır silahların, Kobraların, helikopterlerin ve tüm askeri-işbirlikçi güçlerin taarruza yöneldiği bir ihanet-soykırım saldırısıdır.

Şam’da başlatılan uluslararası komplo-tasfiye konsepti şimdi KDP ihanet çizgisi ile devam ettiriliyor. 2003 yılından beri askeri üslerin artarak devam etmesi, istihbarat çalışmalarının ihanetçi KDP ile birlikte yürütülmesi, Neçirvan Barzani’nin Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaretler sonrası onlarca defa Kürt özgürlük hareketine karşı yaptığı tehdit açıklamaları ve faşist Türk devletinin işgal saldırılarını kınamayan tutumu ihaneti gözler önüne sermektedir.

Özgürlük savaşçılarının karşılık verdiği bu saldırı diktatör Erdoğan ve faşist Türk rejiminin Güney Kürdistan’da yaptığı işbirlikçilerle birlikte yürütülen, başta Irak olmak üzere, Suriye, Rusya gibi ülkelerin onayının da alındığı kapsamlı bir imha saldırısıdır.  

İçinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizi aşmanın kamuoyunu aldatmanın bir hamlesi olarak sürdürülen bu Kürt düşmanı saldırı, faşist Türk devletinin sözcüsü Hulisi Akar’ın önce KDP ile yaptığı görüşmeler ve ihanet anlaşması ve ardından Merkel ile yaptığı görüşmelerde onaylanarak uygulamaya geçirilmiştir. Uluslararası komploda olduğu gibi aynı aktörler devrede olarak bu güçlerin bilgisi ve onayı dahilinde sürdürülmektedir.

Bir NATO ordusu olan işgalci Türk ordusunun bu işgalci-soykırımcı saldırısı başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin saldırısı olmaktadır.

'ULUSLARARASI GÜÇLER SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRSİN'

Kürdistan’ın tüm parçaları üzerinde işgal ve soykırım hayalleri olan faşist Türk devleti öncelikle Kürt özgürlük hareketini devre dışı bırakmak için tasfiyeyi hedeflemektedir. Bir tarafta dünyaya ve Türkiye halklarına reform-demokrasi vaatleri yalanıyla aldatarak işgalci kimliğini gizlemeye çalışmaktadır.

Ocak ayından beri hazırlanan bu işgal saldırısı için Bağdat ve Erbil ikna edilmiş ve sürece dahil edilmiştir. Faşist Türk devleti Kürt halkının haklı özgürlük ve demokrasi mücadelesini kanla-soykırımla bastırmak istemektedir. Böylece Kürt halkına karşı savaş ve imha niyetini yenilemiştir.

Başta AB, ABD ve NATO olmak üzere uluslararası güçleri bu soykırıma ortak olmamaya ve acilen uluslararası sorumlulukları gereği tüm yaptırımları devreye koymalarını talep ediyoruz.

Türkiye ve bölgede barışın tesis edilmesi için demokratik çözümün devreye sokularak diyalog kanallarının açılmasını ve bu diyalogun tek teminatı olan Önder Apo üzerindeki tecridin kaldırılarak devreye sokulması çağrımızı yineliyoruz.

Halkımızı ve dostları ihanetçi-işbirlikçi KDP ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıkarak protesto etmeye çağırıyoruz."