KCDK-E, Paris'te katledilenleri andı, yürüyüşlere çağırdı

Türk devleti tarafından Paris'te katledilenleri anan KCDK-E, protesto yürüyüşleri için seferber olmaya çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bundan 11 yıl önce gerçekleşen 9 Ocak Paris katliamı aydınlatılmadığı için 23 Aralık 2022’de ikinci Paris katliamı gerçekleşti. İki katliam da Almanya ve Fransa’nın derin güçleri ile faşist Türk devletinin ortak tezgahında planlandı" denildi.

'AVRUPA DERİN GÜÇLERİNİN BİLGİSİYLE TÜRK DEVLETİ TARAFINDAN KATLEDİLDİLER'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa’da konumlandırılmış bu suikast çeteleri, istihbarat şebekeleri ve ülkelerin istihbarat birimleri bu tehlikeyi dikkate alsalardı 9 Ocak 2013’te Paris cinayeti gerçekleşmeyebilirdi. Cinayet şebekeleri önceden aydınlatılsaydı Sakine Cansız, Leyla Şaylemaz ve Fidan Doğan bu vahşi katliama maruz kalmazdı.

Şayet 9 Ocak 2013’te Paris katliamının failleri ve uygulatıcıları ortaya çıkarılıp aydınlatılsaydı 23 Aralık 2023’de ikinci Paris katliamı gerçekleşmezdi. Her iki katliam da Almanya ve Fransa’nın derin güçlerinin bilgisi dahilinde Türk suikast güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Her iki Paris katliamda Fransa derin devletinin haberinin olduğu koşullarda gerçekleşmiştir. Kürtler politik, ekonomik ve siyasi çıkarlar karşılığında kurban edilmiştir. Savcıların, politikacıların, devlet yetkililerin üç maymunu oynayışı açıkça suç ortaklığını gösteriyor. ‘Devlet sırrı safsatasıyla dosyaların hasıraltı edildiği, adaletin yerini bulmadığı iki katliamı yaşadı Paris ve Kürt halkı. İkinci Paris katliamı Avrupa ve Fransa devletin demokrasi ve adalet sınavında sınıfta kaldığı skandal bir imtihan olmuştur.

PROTESTO YÜRÜYÜŞLERİNE ÇAĞRI

İnsanlık, tarih ve Kürt halkı bu kirli cinayeti, azmettiricileri, susanları, izleyenleri, seyirci kalanları affetmeyecektir. İnsanlık vicdanı ve adaleti galip gelecek, Kürt halkının özgürlük mücadelesi bu kalleş katliamı eninde sonunda olması gereken gibi esas zanlılarını adalete taşıyarak sonuçlandıracaktır.

Bu vesileyle KCDK-E olarak, 23 Aralık günü Paris’te gerçekleşecek büyük protesto yürüyüşüne ve yine Avrupa, Avustralya ve Kanada’da (Avrupa Kürt Kadın Hareketi) TJK-E öncülüğünde gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere seferber olarak katliamı lanetlemeye, adalet sağlanıncaya kadar bu kararlı duruşu sürdürmeye çağırıyoruz."