Köln'de yaşayan Kürtlerden BM Genel Sekreteri Guterres'e mektup

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü talebiyle Avrupa başta olmak üzere dünya genelindeki kampanyalar sürüyor. Köln’deki Kürtler de BM Genel Sekreteri’ne mektup gönderdi.

Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi ve Viyan Kadın Meclisi üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve özgürlüğü için Birleşmiş Milletler’i (BM) göreve çağıran mektup gönderdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderilen mektuplarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mazlum bir halk olan Kürdistan halkının lideri olduğu, 22 yıldır zindanda tecrit altında tutulduğu ifade edildi.

Kürt halkının DAİŞ'e karşı insanlık onurunu koruyan bir mücadele yürüttüğü belirtilen mektuplarda, “Bu mücadelenin düşünsel önderi Abdullah Öcalan'dır. Onun zindanda olması aynı zamanda Kürt halkının zindanda olması anlamına gelmektedir” denildi.

Köln kentinde yaşayan Kürdistanlıların mektupları toplu bir şekilde, 10 kişilik bir grup tarafından bugün öğleden sonra Wiener Platz'daki postaneden gönderildi.

Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) başlattığı "Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasını Kürdistanlılar da BM Genel Sekreteri Guterres'e mektup göndererek sahipleniyor.

Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi yöneticileri bu kampanyayı aktif yürüteceklerini belirtti.