Köln’den Boğaziçi ile dayanışma, açlık grevlerini selamlama

Avrupa Demokratik Güç Birliği bileşenleri Köln’de, Boğaziçi öğrencileriyle dayanışma amacıyla bir eylem düzenledi. Eylemde cezaevlerindeki açlık grevleri de selamlandı.

AKP’li kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı eylemde olan Boğaziçi üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemleri Avrupa’ya taşındı. Almanya’nın Köln kentinde Demokratik Güç Birliği bileşenleri öğrencilerin bir aydır kayyum rejimine karşı yürüttükleri direnişi selamlama amacıyla bir eylem düzenledi. Bahnofvorplatz’da saat 15.00’de başlayan eyleme ADKH, Alınteri, Viyan Kadın Meclisi, Kürt Demokratik Toplum Merkezi, YDG, SYM, ATIK, Zola, Young Stounge üyeleri katıldı.

Tüm bileşenler kendi bayrakları ve renkleriyle eylemde yerlerini aldı. Eylemde Kadınların Birleşik Devrim Hareketi bayrakları, Öcalan posterleri ile “Her yer Boğaziçi, her yer direniş”, “Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine özgürlük”, “Boğaziçi yalnız değildir,” “Öcalan’a özgürlük”, “Sessizliği boz, açlık grevleriyle dayanışma” pankart ve dövizleri taşındı.

Eylemde ilk olarak Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin bildirisi okundu.

Younge Stounge adına yapılan konuşmada Boğaziçi Üniversitesi’nde 140 öğrencinin gözaltına alındığına dikkat çekilerek, Tayyip Erdoğan’ın öğrencileri ‘terörist’ diyerek hedef göstermesi protesto edildi. “Demokratik güçler Faşist Türk devletine boyun eğmeyecektir” denildi. Avrupa Demokratik Güç Birliği adına konuşan Çiğdem Devran ise, “Boğaziçi direnişi aslında tüm kesimlerin taleplerini dile getiren bir direniş oldu bundan dolayı faşist rejimin hiçbir demagojisi tutmuyor öğrenciler herkesin desteğini alıyor” dedi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle ve cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı 72 gündür devam eden açlık grevleri de selamlandı. KON-MED’in bildirisinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Ağustos 2019 tarihinde avukatlarıyla yapılan görüşmeden bu yana herhangi bir temas kurulmadığına dikkat çekilerek, 27 Kasım’dan bu yana Türkiye cezaevlerindeki siyasi tutsakların beşer günlük dönüşümlü olarak açlık grevinde bulunduğu hatırlatıldı. AKP iktidarının korona sürecini de fırsat bilerek cezaevlerindeki hak ihlallerini arttırdığına dikkat çekilerek duyarlılık çağrısı yapıldı. Eylemde ATİK adına da bir konuşma yapılarak, Boğaziçi direnişi selamlandı.