Kürt ve enternasyonalist gençlerin eylemi 4. gününde

Almanya’da Kürt gençleri ve enternasyonalistlerin 5 Şubat günü Hanau’da başlattığı yürüyüş, dördüncü günü sona erdi.

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN ile enternasyonalistlerin ortak eylemi, Hanau’da bir mitingle başlamıştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla organize edilen eylem, dördüncü gününde Darmstadt kentinde devam etti.

Saat 14.00’te tren garı önünde bir araya gelen eylemciler Friedensplatz’a doğru yürüyüşe geçti.

Yaklaşık iki saatlik yürüyüş ardından meydanda miting yapıldı. Eyleme kültür hareketi TEV-ÇAND üyesi sanatçılar da katıldı.

Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ) adına Hüseyin Ataş eylemde bir konuşma yaptı. Soğuğa rağmen devrimcilerin her yerde alanlarda olduğunu söyleyen Ataş, “AKP-MHP faşist iktidarı bunu iyi görsün. Bizler Abdullah Öcalan'ın ve tüm tutsakların özgür olacağı günlerin umudu ile yürüyoruz. Hep beraber Amed ve İstanbul meydanında direniş halayları çekeceğiz” dedi.

Eylemciler, soğuk ve karlı havaya rağmen 6 kilometrelik bir mesafe kat etti.

Eylemde sık sık "Jin Jîyan Azadî", "Bi hevre serhildan", "Biji Berxwedana Zindana”, “Yaşasın enternasyonalist dayanışma” sloganları atıldı.

Eylemciler, beşinci günü olan 9 Şubat’ta saat 14.30’da Manheim Feuerwehrwache’de bir araya gelecekler. Bileşenler, yarınki eylem öncesinde Mannheim DKTM’de saat 11.00’da bir araya gelerek Şehit Ronahi ve Berivan’ın eylem yaptıkları yerde bir anma gerçekleştirecek.