Lavrio’daki açlık grevi 31. gününde

Yunanistan’ın Lavrio kentinde, İmralı tecridine karşı tutsakların direnişini sahiplenmek amacıyla başlatılan açlık grevi 31’nci gününde devam ediyor.

Yunanistan’ın Lavrio kentindeki mülteci kampında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için cezaevlerinde devam eden eylemi sahiplenmek için başlatılan açlık grevi eylemi 31. gününde.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Tevgera Jinen Kurdistan Avrupa (TEKO-JIN) ve Navenda Çanda Kurdistan öncülüğünde 4 Ocak’ta 8’er kişilik gruplar halinde 5’er günlük dönüşümlü olarak başlatılan eylemi bugün 7. grup devraldı.

Açlık grevi eylemcilerinden Murat Aktaş, eylemle ilgi şunları söyledi: “Esir alınmış siyasi tutsakların özgürlüğü ve onların yanında olmak için eylemdeyiz. Kürt halkının iradesini ve zafere ulaşacağını göstermek için eylemdeyiz. Tecrit bir işkencedir. Kürt halkına yapılan baskıların hepsi işkencedir. Direnmeye ve direnişimizi büyütmeye devam edeceğiz.”

Kampta ayrıca 13 Aralık’tan bu yana açlık grevi eylemini sahiplenmek amacıyla her cumartesi akşam 20.00’de, salı günleri de saat 13.00’da ses çıkarma eylemi düzenleniyor.