Lavrio’daki açlık grevi 36. gününde

İmralı tecridine ve cezaevlerindeki artan hak ihlallerine karşı siyasi tutsakların başlattığı eylemle dayanışmak için Yunanistan’ın Lavrio kentinde Kürt mültecilerin düzenlediği açlık grevi 36. gününde.

Yunanistan’ın  Lavrio kentindeki mülteci kampında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için cezaevlerinde devam eden eylemi sahiplenmek için başlattığı açlık grevi eylemi 36. gününe girdi.

Açlık grevi eylemini bugün 8. grup devraldı. Kamp bahçesinde düzenlenen törenle greve başlayan eylemcilerden Fırat Serhat, amaçlarının Abdullah Öcalan’ın ve siyasi tutsakların özgürlüğü olduğunu söyledi.

Serhat, “Türkiye ve Kürdistan cezaevlerindeki siyasi tutsakların açlık grevi devam ediyor. Bu eylemler mutlaka sonuç verecek.  Bu inançla bizler de eylemdeyiz. Sonuç alana kadar da eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Tevgera Jinên Kurdistan-Avrupa ve Navenda Çanda Kurdistan öncülüğünde 4 Ocak’ta başlayan açlık grevi eylemi 8’er kişilik gruplar halinde 5 günlük dönüşümlü olarak sürüyor.

Kampta ayrıca 13 Aralık’tan bu yana açlık grevi eylemini sahiplenmek amacıyla her cumartesi saat 20.00’de, salı günleri de saat 13.00’da ses çıkarma eylemi düzenleniyor.