Liestal’da CAN TV ile dayanışma etkinliği

Can TV ile dayanışma etkinliğinde Özgür Basın’a saldırılar kınanırken, Dersim Milletvekili Ayten Kordu, “Birliğimizi ve örgütlülüğümüzü çok daha büyütmek zorundayız” dedi.

CAN TV İLE DAYANIŞMA GECESİ

İsviçre’nin Basel Kantonuna bağlı Liestal kentinde Can TV ile dayanışma etkinliği yapıldı. Etkinliğe DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Demir Çelik, Kürt siyasetçiler Musa Farisoğulları, Necdet Atalay, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi Divan Üyesi Emrullah Bingül, Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Çerağ uyandırılmasıyla başlayan programda ilk olarak sahneye sanatçı Zeynep Enhas, ardından Vedat Gündoğdu deyişler, ezgiler seslendirdi.

Ardından FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, etkinliğe katılan ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür derek, devletin bütün olanaklarını kullanarak özgür basının sesini kesmeye çalıştığını söyledi. Çelik, “Alevi halkımızın sesi olan Can TV’yi ve onun emekçilerini saygıyla selamlıyorum. 31 Mart seçimlerinde Kurdistan'da bütün halkımız baskılara ve sindirme politikalarına karşı bir olup kayyumları yolladı. Wan’da irade gaspına karşı direndi ve kazandı. Bu, bize birlik olunca neleri başaracağımızı gösterdi” diye konuştu.

Daha sonra sanatçılara Meral Alkan, Lale Koçgün, Merdan Zirav, Nurullah Turgut, Yasin Boyraz, Yasemin Fil, Ali Erel ve Bülent Meral’in oluşturduğu Ra Müzik Topluluğu sahne aldı. Koronun söylediği deyişler salonda büyük alkış aldı.

AYTEN KORDU: ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

Etkinliğe katılan DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu da yaptığı kısa konuşma ile Dersim coğrafyasının sesi olan Can TV emekçilerine teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde Belçika’da Medya Haber TV ve Stêrk TV’ye yapılan baskınları ve aynı gün İstanbul’da Özgür Basın emekçilerine yönelik operasyonları kınayan Ayten Kordu devamla, “Buradan bir kez daha söylüyorum; Özgür Basın susturulamaz. Onlar hakikatin sesini bize ulaştıranlardır. Hakikatin sesini bize ulaştıranlara selam olsun. Bizler her zaman özgür basın emekçilerinin yanında olacağız. Rea Hak topraklarında inancımız için büyük mücadele yürüttük. Bu mücadeleyi yürütenler büyük bedeller ödedi. Ancak şunu biliyoruz ki biz Aleviler, Kürtler tekçi zihniyet üzerine kurulmuş bir iktidar karşı mücadele ederken Avrupa’da yaşayan dostlarımıza ve halkımıza da şunu söylemek istiyorum. Birliğimizi ve örgütlülüğümüzü çok daha büyütmek zorundayız. Çünkü biz tarihsel olarak şunu biliyoruz. Örgütlü bir halk, tarih bilincine sahip bir halk, asla yenilemez. 4 Mayıs yaklaşıyor. 1937’de Dersim’de inkar, imha ve tenkil harekatının start aldığı bakanlar kurulu kararının yıl dönümüdür. Pir Seyîd Rıza ve arkadaşları nasıl biat etmedilerse bizler de onların adları olarak biat etmeyeceğiz” dedi.

Etkinlik, sanatçı Ali Sizer’in ezgileriyle sona erdi.