Londra, Duisburg, Oldenburg ve Heilbronn BM’ye mektup-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü için BM’yi göreve çağıran Kürdistanlılar mektup göndermeye devam ediyor.

İngiltere’nin başkenti Londra ile Almanya’nın Duisburg, Oldenburg ve Heilbronn kentlerinde Kürdistanlılar Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup gönderdi.

LONDRA

Britanya Kürt Halk Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması, özgürlüğü için BM’yi göreve davet eden mektuplar göndermeye devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22'inci yılı dolayısıyla Britanya Kürt Halk Meclisi tarafından 'Zamanı geldi özgürlüğü sağlama zamanı' kampanyası kapsamında BM'ye yüzlerce mektup gönderildi.

Mektup kampanyası kapsamında Londra KCC binasında bir araya gelen Halk Meclisi bileşenleri buradan yürüyüş halinde Harringey Postanesi önüne geçti. Öcalan flamalarının taşındığı etkinlikte, sık sık "Biji serok Apo" sloganı atıldı. Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları konuşmalarında "Bugün 22 yıldır Önder Apo esaret altındadır. Ancak Kürt ve Ortadoğu halkları artık halkların özgürlük önderi Önder Apo'nun esaretini kabul etmiyor etmeyecektir. Faşist Türk devleti ve Erdoğan rejimine karşı başta BM olmak üzere uluslararası güçlerin sessizliğini kınıyor ve bu katliamcı rejime karşı harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Britanya ve Londra'dan yüzlerce binlerce mektup ile BM'ye acil çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Mektupların gönderilmesi sırasında uzun bir kuyruk oluşurken, çevredekilerde etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

DUISBURG

Almanya'nın Duisburg kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için BM’ye mektup gönderildi.

Almanya'nın Duisburg kentindeki Kürdistanlılar, BM’ye mektup göndermeden önce, Duisburg DKTM'nin çağrısıyla König.str’de bir eylem yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirme hamlesi kapsamında başlatılan süreçte üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için toplandıklarını söyleyen Duisburg DKTM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş “Egemen güçlerin Önder Apo üzerindeki komployu kınamak ve özgürlüğünü sağlamak için bugün BM’ye mektup gönderiyoruz ve Önder Apo özgür kalana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmadan sonra "Öcalan'a özgürlük", "Katil Erdoğan", ve "Faşist Türkiye" sloganları atan halk, Abdullah Öcalan’ın posterleriyle postaneye hareket etti. Duisburg DKTM Eşbaşkanı Besra Uzun ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi üyesi 2 Kadın yüzlerce mektupları gönderdikten "Biji Serok Apo" sloganıyla sonra eylemini sonlandırdı.

OLDENBURG

Almanya’nın Oldenburg kentinde de Kürdistanlılar BM’ye mektup gönderdi.

Kürdistanlı bir grup, Oldenburg Merkez Postanesi önünde bir araya gelerek toplu bir şekilde BM’ye mektup gönderdi.

Burada yapılan açıklamada “Artık Önder Apo’yu özgür bir şekilde halkın arasında görmek istiyoruz. Onun için de herkes ‘Dem Dema Azadî ye’ hamlesine katılmalı. Ayrıca ev ev dolaşarak tüm Kürdistanlılara ulaşıp bu kampanyanın halkın tüm kesimlerine ulaşması için çalışmalara ağırlık vereceğiz” denildi.

HEILBRONN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kırmak ve özgürlüğü sağlamak amacıyla Almanya’nın Heilbronn kentinde BM’ye toplu bir şekilde mektup gönderildi.