Melbourne, Helsingborg ve Heilbornn’da komplo protesto edildi

Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen eylemle komplo protesto edilirken, “Abdullah Öcalan kütüphanesi” İsveç’in Helsingborg ve Almanya’nın Heilbornn kentindeydi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komplo, 22 yılında Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde protesto ediliyor.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşayan Kürdistanlılar, 15 Şubat Uluslararası Komploya ilişkin bir etkinlik düzenledi.

Komployu gerçekleştirilenlerin kınandığı etkinlikte bir konuşma yapan siyasetçi Mahmut Kahraman, “Komployu yapanlar Abdullah Öcalan’ın mücadelesi, Ortadoğu’da komplocuların önünde en büyük engeldi” dedi.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı etkinlikte KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da telefonla katılarak bir konuşma yaptı.

‘ÖNDERLİK KÜTÜPHANESİ’ HELSINGBORG’DAYDI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarından oluşan “Önderlik Kütüphanesi” ise bugün İsveç’in Helsingborg kentindeydi. İsveç Sol Partisi Helsingborg temsilcileri ile Kürdistanlılar kütüphaneyi büyük bir coşku ile karşıladı.

22 GÜNDÜR SÜREN AÇLIK GREVİNİ SOL GRUP TEMSİLCİLERİ DEVRALDI

Öte yandan Helsingborg’da 22 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması, özgürlüğü ve cezaevlerindeki açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla açlık grevi devam ediyor. Açlık grevini dün ise Sol Parti temsilcisi grup devraldı.

DİĞER BİR KÜTÜPHANE DE HEILBORNN’DAYDI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarından oluşturulan “Önderlik Kütüphanesi” Almanya’nın Heilbornn kentindeydi.

Kürdistanlılar ve dostları kütüphaneyi büyük bir coşku ile karşıladı.

Kütüphane zılgıt ve sloganlarla Harmonie Meydanı’nda durdu. Burada açılan stant ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları ve broşürler sergilendi.

Almanların da yoğun ilgi gösterdiği kütüphanede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı.

Sanatçı Berbang ile Garip Nurhak’ın da müzik dinletisi verdiği etkinlikte halk halaylar çekti.

Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için BM’ye gönderilmek üzere ve “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için e imza toplandı.