Neu-Münster’den Kiel’e uzun yürüyüş

15 Şubat Uluslararası Komployu yıldönümünde protesto etmek amacıyla Almanya’nın Neu-Münster kentinden Kiel kentine düzenlenen uzun yürüyüşün birinci günü sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplosu Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar tarafından çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın Neu-Münster kentinden Kiel’e iki günlük uzun yürüyüş düzenleniyor.

Uzun yürüyüşün birinci günü Neu-Münster’den Bordesholm yerleşim birimine kadar sürdü.

80 Kürdistanlının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile düzenlenen yürüyüşe Kiel Rojava İnisiyatifi, TEV-ÇAND Kiel, Jiyana Jin, Kiel SKB, MLKP, Kürdistan Komünist Partisi, Alevi kurum temsilcileri ve HDP Hakkari eski milletvekili Nihat Akdoğan ile Hamburg ve Lübeck’ten Kürdistanlılar katılıyor.

Soğuk havaya rağmen, coşkuyla düzenlenen yürüyüşte Kürdistanlılar yol boyunca, "Terörist Erdoğan", “Biiji Serok Apo", “Alman Panzerleri Kürdistan’dan defol", “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları attı.

Bugün sabah saatlerinde Neu-Münster kentinden başlayan uzun yürüyüşün ilk günü Kiel’e 18 kilometre mesafedeki Bordesholm yerleşim biriminde sona erdi.

Kürdistanlılar yarın saat 12.00’da ise Kiel’e doğru hareket edecek. 18 kilometrelik yürüyüş ardından ise eylem bir mitingle sona erecek.