Neu-Münster Kiel uzun yürüyüşü mitingle sona erdi

15 Şubat uluslararası komployu protesto etmek amacıyla Almanya’nın Neu-Münster kentinden Kiel kentine düzenlenen iki günlük uzun yürüyüş bugün miting ile sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto eylemleri sürüyor.

Her yerde ve her gün farklı bir şekilde Kürdistanlılar ve enternasyonalistler eylemler düzenliyor.

Bu eylemlerden birisi de Almanya’nın Neu-Münster kentinden Kiel kentine düzenlenen iki günlük uzun yürüyüştü.

70 dolayında kişinin katıldığı yürüyüş dün Neu-Münster kentinden start almıştı. Uzun yürüyüş bugün Kiel’de düzenlenen miting ile sona erdi.

“Zamanı geldi, Abdullah Öcalan’a özgürlük” hamlesi çerçevesinde düzenlenen uzun yürüyüşün bugünkü ayağı sabah saatlerinde Kiel’deki Hamburger Chausse semtinde zılgıt ve sloganlarla başladı.

Yürüyüşün en önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir posterinin yanı sıra çok sayıda poster taşındı.

Yürüyüşte Hamburg Rojava İnisiyatifi, Kiel FEDA, Jiyana Jin, TEV-ÇAND Kiel, MLKP’nin yanı sıra Hamburg ile Lübeck’ten gelen Kürdistanlılar yerini aldı.

Sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Biji berxwedana zindana”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan öldürüyor”, “Jin, jiyan, azadi” sloganlarının atıldığı yürüyüş coşkulu bir şekilde sürdü.

Kiel’de ise HBF önünde bir miting yapıldı.

Mitingde bir konuşma yapan FED-DEM temsilcisi İmam Semsur, “Şartlar ve zorluklar ne olursa olsun, bu halk Önderliği’nin etrafında kenetlenmiş ve özgürlüğe bilenmiştir” dedi.

Teciride karşı sürdürülen açlık grevlerinin daha fazla sahiplenilmesi gerektiğine de dikkat çeken Semsur, “Bedeli ne olursa olsun, özgürlük yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

Miting, alkış, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.