Norveçli örgütlerden Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına destek

Norveçli Kızıl Parti, Kızıl Gençlik, Fark Yaratan (Changmaker) ve Kürdistan'la Dayanışma örgütleri başta olmak üzere birçok kurum, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yürütülen kampanyaya destek verdi.

Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) tarafından Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için başlatılan kampanyaya Norveç’ten de destek geldi. 

“Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyası kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e harekete geçme çağrısı yapılıyor. 

Kızıl Parti, Kızıl Gençlik, Fark Yaratan ve Kürdistan'la Dayanışma örgütleri kampanyaya desteklerini ilan ederken, Guterres’e mektup gönderme kararı aldı. 

Bu örgütlerden Kızıl Gençlik’in (Red Youth) açıklaması şöyle:

“Sadece Öcalan'ın serbest bırakılması, barışı getirebilir. Abdullah Öcalan, milyonlarca Kürdün lider olarak kabul ettiği bir Kürt politikacı, yazar ve devrimcidir.  Kürt sorununa barışçıl bir çözümün önceliklerinden biri, Öcalan’ın serbest bırakılmasıdır. Ancak o zaman barış müzakereleri başlatılabilir. 

Dilekçeyi imzalayarak ve BM'ye mektuplar göndererek, temel insan hakları mücadelelerinde Kürtlerin fark yaratmasına yardımcı oluyoruz.  Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan işlerin çoğu, Nelson Mandela için kendi zamanında yapılan işlerle karşılaştırılabilir.  Umudumuz, çalışmaların bir zamanlar Güney Afrika için olduğu kadar Kürtler için de büyük bir fark yaratmasıdır.” 
 
Diğer Norveçli örgütleri ve politikacıların da kampanyaya katılmaya teşvik edildiği açıklamada, dört örgüt COSATU'nun çağrısına uyarak, hazırlanan mektubu kendi adlarına BM'ye göndereceklerini belirttiler. 

Örgütler, üyelerini de dilekçeyi imzalamaya, tanıdıkları herkesle paylaşmaya ve Kürtlerin hakları için dayanışma kampanyasının bir parçası olmaya çağırdı.