Paris’te gençlerin yürüyüşü ikinci gününde

Paris’te TCŞ ve TEKO-JIN aktivisti gençlerin gerçekleştirdiği uzun yürüyüş ikinci gününde tüm coşkusuyla tamamlandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve TEKO-JIN’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplo protesto ediliyor.

“Tecride, İşgale, Faşizme Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla Avrupa devrimci gençlik hareketleri olan TCŞ ve TEKO-JIN tarafından başlatılan uzun yürüyüş, 2’nci gününde sloganlarla sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sistematik bir şekilde uygulanan tecride karşı yıllardır devam eden uzun yürüyüş eylemi, Fransa’nın Strasbourg Saint-Denis kemer önünde saat 14.00’da yürüyüşçülerin coşkulu sloganları ile başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüşte, aynı zamanda Fransızca “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Tevgera Ciwanên Şoreşger” ve “TEKO-JIN” yazılı pankartlar taşındı. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bi Hev Re Serhildan”, ve “Liberte pour Öcalan” sloganları attı.

Renkli dumanlar ile eyleme görsel bir renk katan gençlere güzergah üzerindeki bölge halkı da yoğun bir ilgi gösterdi.

Yaklaşık 2 saat süren eylemde gençler, Paris merkezde bulunan tarihi beyaz kilise önünde yaptıkları bir açıklamanın ardından saat 16.00’da yürüyüşün 2’nci gününü tamamladılar.