Paris’te Kürt gençleri ilk gün 10 kilometre yürüdü

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen uzun yürüyüş eyleminin ilk günü tamamlandı.

Pazartesi günü öğle saatlerinde Paris’in Grigny bölgesinde Demokratik Kürt Toplum Derneği önünde başlayan yürüyüşün birinci gününde gençler 10 kilometre yol kat ederken, şarkılar ve halaylar eşliğinde yürüyüşlerini aynı gün saat 17.00’de sonlandırdı.

 “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında yapılan yürüyüş, çevredekilerin yoğun ilgisi ve alkışlarla karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları ile yürüyen gençler, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük – Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart açtı.

Eylemcilerden Seyhan Amed, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için başlatılan yürüyüşlere tüm yurtsever Kürt gençlerini davet etti.

Amed, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan komplo ve tecridin 22’nci yıldönümündeyiz” dedi.

Amed, “Bizler Tevgera Ciwanên Şoreşger olarak bu komployu boşa çıkarmak, fiziki olarak sayın Abdullah Öcalan’a uygulanmakta olan ancak perde arkasında bütün Ortadoğu halklarına ve Kürt halkına uygulanmakta olan bu tecridi kaldırmak için elimizden gelen bütün çalışmaları yapmakla yükümlüyüz. Devrimci bütün yoldaşlarımızı komplonun 22’nci yıldönümü münasebetiyle yapmakta olduğumuz, Avrupa’nın tamamında süren uzun yürüyüşe davet ediyoruz” diye ekledi.