Rusya’da Gare'ye işgal saldırısı kınandı

Rusya’da yaşanan Kürtler, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na bağlı Gare bölgesine yönelik işgal saldırısını kınadı.

Rusya'nın Saratov iline bağlı Krasnokûtskî ilçesinde yaşayan Kürtler, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na bağlı Gare bölgesine saldırılarını kınadı. Eylemde söz alan Krasnokûtskî Kürt Otonomisi Başkanı Ramazan Bûdakov, Kürt Özgürlük Mücadelesi başladığı günden bu yana Türk ordusunun saldırılarının aralıksız devam ettiğini ve şimdiye kadar bir sonuç almadıklarına vurgu yaptı.

Bûdakov sözlerini şöyle sürdürdü: “Medya Savunma Alanlarının Gare bölgesine yapılan saldırılarının Başûre Kürdistanı işgal etme planlarının bir parçasıdır.  Faşist Türk devletinin Kürdistan’ın her dört parçasında Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için saldırıyor. HPG güçlerinin nasıl ki Heftanin bölgesinde Türk ordusunu büyük kayıplar verdirerek ilerlemesini engelledi ise burada da gereken cevabı vereceklerine kuşku duymuyoruz” dedi. 

Rusya Kürt Kadınları Organizasyonu üyesi Fatma Kadirova ise konuşmasında faşist Türk devletinin hiçbir zaman Kürt halkı için dost olamayacağını ifade etti. Kadirova, Kürt halkının mücadelesinin daha önce olduğu gibi bu saldırıları da boşa çıkartacağını ve HPG gerillalarının Kürt halkının düşmanlarına karşı başarı elde edeceğini dile getirdi.