Rusya’da uluslararası komplo kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen 15 Şubat uluslararası komplo ile esir alınması Rusya’da kınandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 yılında uluslararası komplo ile esir alınmasının yıl dönümü Rusya’da kınandı. Rusya'nın Krasnodar bölgesine bağlı Platnîrovskaya ilçesinde toplanan kürtler ve dostları, tecriti kınayan pankartlar taşıdı.  Eylem de konuşan Platnîrovskaya Kürt Meclisi sorumlusu Tahîre Newroz, Kürt halkının Önderine karşı yapılan uluslararası komployu kınadıklarını ve 15 Şubat gününü Kürt tarihinin kara günü olarak kabul ettiğini ifade etti. 

Newroz, Önderlerinin 23 yıldır İmralı adasında ağırlaştırılmış tecrit koşularında tutulduğunu ve bunun hiçbir biçimde kabul edilmediğini ifade ederek, Kürt siyasi tutukluların başlattığı ve dünyanın birçok yerinde desteklendiği açlık grevlerini desteklediklerini ifade etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşmayana dek Kürt halkının özgürlüğünden söz edilemeyeceğini ifade eden Newroz, faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı inkar ve imha politikasının şimdiye kadar başarılmadığını ve bundan sonra da hiçbir şekilde başarılamayacağını belirtti. 

Newroz, Kürt halkının ve gerillasının mücadelesi devam ettiği sürece hiçbir komplonun başaramayacağını ve bu mücadele Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek durmadan devam edeceğini ifade etti. 

Newroz, “15 Şubat komplosunun yıldönümünde başta Rusya, ABD, AB olmak üzere BM, CPT ve insan hakları örgütlerine bu ağırlaştırılmış tecride karşı görmezlikten gelmeyi bırakarak faşist Türk devletine karşı tavırlarını belirlemelidir” çağrısında bulundu.