Rusya’da uluslararası komplo protesto edildi

Rusya'da Uluslararası 15 Şubat Komplosu protesto edildi, Kürdistan ve Ortadoğu'daki çözümün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiği vurgulandı.

Rusya’nın farklı bölgelerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı eylemler sürüyor.

Saratov iline bağlı Yerşov ilçesinin Perekopnoye köyünde yaşayan Kürtler, dondurucu havaya rağmen köyün meydanında bir araya gelerek, komployu protesto etti. Yerşov Halk Meclisi eşbaşkanları Mirzaali Yusubov ve Gülizar Yusupova, Kadın Komitesi üyesi Gozal Yusupova, Kültür Komitesi Ahmed Baki ve Meclis üyesi Mele Ramazan, eylemde konuşma yaptı.

Konuşmacılar, komplonun devam ettiğini, Türk devletinin tüm Kürdistan'a saldırdığını belirterek, KDP'nin işbirlikçi politikasına da tepki gösterdi.
Kürt Halk Önderi olmadan Kürt sorunu ve Ortadoğu sorunlarının çözülemeyeceğine dikkat çeken konuşmacılar, Gare'ye saldırıların sonuçsuz kaldığını, Türk ordusunun darbe aldığını da söyledi.

YEKATERİNBURG

Protestoların olduğu bir diğer yer de Rusya’nın Yekaterinburg bölgesiydi. Yekaterinburg'da yaşayan Kürtler bir araya gelerek 15 Şubat Komplosu'nu kınayan bir açıklama yaptı.

Eylemde konuşan Gençlik Komitesi üyesi Rostem Tamayî ve Êzdîxan organizasyonu adına Rezoyê Goge, İmralı tecridinin derhal son bulması gerektiğini belirtti. Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için Kürtlerin dünyanın her yerinde mücadeleyi büyütmesi gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, "Kürt Halk Önderi sadece Kürtlerin değil, tüm ezilen halkların önderi haline geldi" dedi.