GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’da Özgürlük Nöbeti: ‘Önder Apo’ya özgürlük sürecindeyiz’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentindeki nöbet eylemi 613’üncü haftasında yeni bir grupla devam ediyor.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini 613’üncü haftasında Almanya'dan gelen üç yurtsever devraldı. 

Nöbeti devralan İlhami Özagar, Gurbet Baran ve Ömer Bozkaya, 12 yıldır nöbet eyleminin devam ettiğini ve Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar sürdürüleceğini belirtti. 

Grup adına konuşan İlhami Özagar, “Önder Apo’nun özgürlüğü sürecine girmiş bulunmaktayız” diyerek, ekim 2023’te küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesine dikkat çekti. 

Özagar, “Bu hamle önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğüne kavuşması hamlesidir. İkisi birbirine bağlıdır” dedi. 

Başta İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere uluslararası kurumların tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Özagar, “Önder Apo’yu özgürleştirecek olan halkımızın direnişidir” diyerek herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Özagar, “Halkımız önder Apo’nun özgürlüğü için harekete geçmeli. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız” diye vurguladı.