Stuttgart'ta komplo ve saldırılar protesto edildi

Almanya Hanau'da komploya karşı start alan yürüyüş, 7. gününde Stuttgart Karslplatz’da gerçekleşti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü nedeniyle Almanya Hanau’da start alan enternasyonalistlerin ve Teko-Jin ile TCŞ’nin uzun eylemi 7. gününde Stuttgart Karslplatz’da gerçekleşti.

Eylemden önce aralarında KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Siyasetçi Faysal Sarıyıldız’ın olduğu bir grup, Stuttgart Stammheim cezaevindeki 5 Kürdün yargılandığı mahkemeye katılım sağladı.

Stuttgart Karlsplatz’da bir araya gelen eylemciler bir miting gerçekleştirdi. Mitingde TJK-E, Offenes treffen gegen Krieg und Militarismus, Gedicht Deutschen Freund, TÇŞ, Teko-JİN, Azadiya Rojava Madrid, Ponen am Kurdistan Katalonya, AvEG-Kon Katalonya’dan katılanlar birer konuşma yaptı.

'FAŞİZM İLE MÜCADELEYİ ESAS ALACAĞIZ'

Katalonya ve Madrid’den gelen eylemciler yaptıkları konuşmalarda, Kürt Özgürlük Hareketi ile birlikte olduklarını belirterek, “Daha önce Rojava’da yapılan saldırılar bugün Gare’de yapılmak isteniyor. Devrimciler olarak faşizm ile mücadeleyi esas alacağız. Reber Apo’nun özgürlüğü için mücadele edeceğiz” dedi.
TÇŞ, Teko-Jin ise şunları kaydetti:
"Sözde Kürt partisi KDP, 15 Şubat komplosunun yaklaştığı bugünlerde bu komplonun boşa çıkarılması için destek vereceği yerde tam tersine ihanetçi zihniyetle Kürt halkının özgürlük mücadelesine ve kahraman gerillalarına karşı tavır almıştır. Halkımızın Güney Kürdistan’daki tüm siyasi ve askeri kazanımlarını birebir DAİŞ’e ve Türk devletine teslim eden, düşmanla birlikte gerillayı hedef alan bu ihaneti lanetliyoruz. Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençleri 'Bi Hev Re Serhildan' ile bu saldırılara karşı tavrını ortaya koymalıdır. Başta Stuttgart’da devam eden Uzun Yürüyüş eylemini güçlendirmek olmak üzere, Kürt gençlerini Kürdistan’da ihanetçi ve işbirlikçi unsurların Kürt düşmanlığı karşısında ulusal bir tavır alarak bunları lanetlemeye ve teşhir etmeye çağırıyoruz."

'DİRENİŞİ AVRUPA'YA YAYALIM'

AvEG-Kon tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Gare’ye yapılan saldırı Türk devletinin sömürgeci saldırı ve işgal bakanı Hulusi Akar’ın Almanya ziyaretinden hemen sonra gerçekleşmesi tesadüf değildir. Faşist Türk devleti ile aralarındaki çelişkiler hangi düzeyde olursa olsun, söz konusu olan Kürt kazanımları, Kürt halkının devrimci güçleri olunca ABD ve AB emperyalizmi sömürgeci Türk devletiyle aynı safta buluşmaktadır. Sömürgeci Türk devletinin işgalci, katliamcı, soykırımcı saldırısına sessiz kalmayalım. Sömürgeci saldırıya karşı direnişi bütün Avrupa’ya yayalım.".

Eylemciler yarın saat 13:00’de Freiburg Stühlinger Kırchoplatz’de bir mitingle eylemlerine devam edecek.