TCŞ’li gençlerden eylem: Abdullah Öcalan’a özgürlük

Avrupa’daki devrimci gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kürt Halk Öneri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü hedefiyle Fransa’nın Marsilya kentinde bir eylem düzenledi.

Fransa’nın Marsilya kentinde uluslararası komplo düzenlenen eylemle protesto edildi.

Akşam saatlerinde bir araya gelen Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) aktivistleri, Belle de Mai semtinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. “Libérté pour Öcalan – Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart ile büyük PKK ve TCŞ bayraklarının açıldığı yürüyüşte gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

Mahalle arası ve caddelerde yapılan yürüyüşte Kürtçe ve Fransızca sloganlar ile Türk faşizmi protesto edilirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istendi.

Yürüyüş sırasında gençlerin yaktıkları renkli meşaleler çevredekilerin dikkatini çekerken, gençler kent merkezine geldiklerinde burada kısa bir açıklamada bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 22 yıldır ağırlaştırılmış tecrit ve sistematik işkence uygulaması ile Kürdistan ve Ortadoğu’da savaşın derinleştirildiğini belirten gençler, halkların barış içinde yaşamasının en büyük koşulunun Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sonra erdirilerek fiziki özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirtti.

Abdullah Öcalan’ı halkların pusulası olarak gördüklerini belirten gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bulundukları her yerde eylem alanlarında olacaklarını ve tüm gençliği de ‘Bi Hev Re Serhildan’ ruhuyla eylemleri büyütmeye çağırdılar. Eylem sloganlarla sona erdi.