Ulm’da Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemi

Cumartesi Anneleri’nin 1000. Haftası dolayısıyla Almanya’nın Ulm şehrinde dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

CUMARTESİ ANNELERİ İLE DAYANIŞMA

Gözaltında Kayıplara Karşı Komite (ICAD) Enternasyonal Büro tarafından yapılan çağrı doğrultusunda, Almanya’nın Ulm şehrinde dayanışma mitingi yapıldı.

 Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF)’e bağlı AJK derneği tarafından düzenlenen eyleme, Tohum, ATİF, Trotz Alledem (Herşeye Rağmen), ADHF, AGEB ve Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) temsilcileri de katıldı.

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası’nda ve özgün olarak da Cumartesi Annelerinin 1000. Hafta eylemiyle dayanışmak amacıyla alana çıkan göstericiler, kayıpların fotoğraflarının yer aldığı dövizler açtı. Dövizlerin dağıtıldığı eylemde çadıra gelenlere, Cumartesi Anneleri’nin mücadelesi anlatıldı.

Eylemde yapılan konuşmada şöyle denildi: “Türkiye’de Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle bugün, an itibarıyla İstanbul’da 1000. Hafta oturma eylemini gerçekleştiriyor. Kayıp yakınlarının, ilerici ve devrimci güçlerin ortak mücadele ile devletlerin bu saldırısına karşı toplumsal muhalefeti geliştirdiği ve devletin bu politikasını teşhir ettiği ülkelerde bu saldırı önemli oranda geri püskürtülmüştür. Arjantin’de Plaza de Mayo Anneleri’nin uzun yıllara yayılan mücadelesi, Türkiye ve Kürdistan’da Cumartesi Annelerinin, kayıp yakınlarının kararlı mücadelesi bu konuda yol göstericidir.”

Sanatçı Teoman tarafından seslendirilen “Benim Annem Cumartesi” şarkısı ayrıca ilgi çekerken, eylem “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganıyla son buldu.