Uluslararası komplo Fransa’da uzun yürüyüşle protesto edildi

Fransa’nın Rennes, Vannes ve Lorient kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar, 15 Şubat Uluslararası Komployu Hennebont’dan Lorient’a kadar düzenledikleri bir uzun yürüyüş ile protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’da gerçekleştirilen uluslararası komplo Avrupa’da düzenlenen çeşitli eylemlerle protesto ediliyor.

Fransa’nın Rennes, Vannes ve Loirent kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar, komployu 22’inci yılında Hennebont kentinden Loirent kendine düzenledikleri uzun bir yürüyüş ile protesto etti.

Hennebont belediyesi önünde saat 12.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları kent merkezinden uluslararası komployu protesto eden pankartlar ile Lorient kent merkezine yaklaşık 20 kilometre boyunca yürüdü.

Yürüyüş boyunca Fransızca, Kürtçe ve Türkçe “Kahrolsun uluslararası komplo”, “Biji Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlar atarak Fransızca bildiriler de dağıttılar.
Protesto yürüyüşüne katılan Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası kapsamında Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup yollayarak tecrit koşullarına dikkat çekerek özgürlüğü talebinde bulundular.

DİKTATÖRÜN YARGILANMASI İÇİN İMZA DA TOPLANDI

Ayrıca “Diktatörün yargılanması için 100 neden 100 bin imza” kampanyası kapsamında imzalar toplandı.
Kürdistanlılar ve dostları Lorient kent merkezindeki Place Aristid -Birand’da ise bir miting düzenledi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın duruşuyla ve Kürt halkının sahiplenişiyle uluslararası komplonun boşa çıkarıldığı belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin de uluslararası komplonun devamı olduğu ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinin daha fazla sahiplenilmesi gerektiği de dile geldi.

Eylem, 15 Şubat uluslararası komployu protesto etmek için 13 Şubat günü Nantes kentindeki düzenlenecek protesto eylemine katılım çağrısı ardından sloganlarla sona erdi.

Copied!