Uzun yürüyüşün bugünkü eylem yeri Esslingen kentiydi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle gençler ve enternasyonalistlerin 5 Şubat’ta Hanau’da başlattığı uzun yürüyüş bugün de Esslingen kentinde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla eylemler sürüyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen uzun yürüyüşlerin yerine bu yıl, her gün bir kentte eylem şeklinde protestolar sürüyor.

5 Şubat günü Almanya’nın Hanau kentinde başlayan “Abdullah Öcalan’a özgürlük” eylemlerinin bir ayağı bugün Esslingen kentinde devam etti.

Hanau, Frankfurt, Mainz, Darmstadt, Mannheim ardından Esslingen’de eylemlerine devam grup, yoğun kar yağışı altında eylemini gerçekleştirdi.

Esslingen tren istasyonundaki eylem devrim şehitleri için saygı duruşu ve Çerxa Şoreşê marşı ile başladı. Öcalan posterleri ve “Frauen die kampfen, sind Frauen die leben”, “Öcalana özgürlük pankartları” taşıyan eylemciler sloganlar eşliğinde Esslingen kent merkezine yürüdü.

Eylem esnasında geçler bir binaya üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resmi olan "Bi Hevra Serhildan" yazılı pankart astı

Eylemde bir konuşma yapan FCK Eşbaşkanı Sait Öztürk, “Bu soğuk koşullara rağmen yüreklerinin sıcaklığı ile burada olan dostlarımızı selamlıyoruz. İnanıyorum ki Rêber Apo, bu mücadeleler sonucunda özgürlüğüne kavuşacaktır” dedi.

Eylemde sık sık “Es lebe Öcalan”, “Jin, Jîyan, Azadî” sloganları atıldı. Eylemciler yarın ise Stuttgart kentinde Schlossplatz’da bir araya gelecek.