Zürih'te Paris katliamlarına öfke: 'Adalet talebimiz susmayacak'

2. Paris Katliam şehitleri İsviçre’nin Zürih şehrinde gerçekleştirilen bir eylemle anıldı ve katliamcılar protesto edildi.

Kürt kadın öncüleri şahsında Kürt Özgürlük Mücdelesini hedef alan Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen katliamda şehit düşen Evîn Goyî, Mîr Perwer, Abdurahman Kızıl, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in gerçek faillerinin ortaya çıkarılarak adaletin sağlanması talebiyle İsviçre'nin Zürih kentinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.


İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde Turbinenplatz'ta düzenlenen yürüyüş öncesi her iki Paris Katliamında yaşamlarını yitirenler şahsında 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Daha sonra eylem tertip komitesi adına yağılan açıklamada "9 Ocak 2013 Paris'te Türk devleti tarafından gerçekleştirildiği açıkça ortada olan 3 Kürt kadın siyasetçiyi hedef alan  Paris katliamı aydınlatılmamış ve yine aynı karanlık güçler tarafından 23 Aralık 2022'de 3 arkadaşımız daha katledilmiştir. Bugün burada Paris katliamının yıl dönümünde her iki katliamın gerçek sorumlularının ortaya çıkarılarak adalet talebinin yerine getirilmesi ve katliamların hesabını sormak için bir araya geldik." denildi.

YJK-S adına burada Özen Aytaç tarafından Almanca basın metni okundu. 

Türk devletinin katliamlarla olan bağlantılarına işaret edilen açıklamada her 2 katliamın zamanlaması, mekanlar ve yine tetikçilerin profilleri, saldırıya uğrayanların sorumluluk alanına ve hatta her iki katliamın sayıları da dikkate alındığında, failin Türk devleti olduğunun açıkça ortada olduğu belirtildi.

Evîn Goyî, Mir Perwer, Abdurahman Kızıl, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in mücadele yaşamlarından kesitlerin aktarıldığı açıklama sonrası Evin Goyi'nin yakınları tarafından eylem alanında birer konuşma yapıldı.

Aile adına Suna Kara ile Şivan Bilen tarafından yapılan konuşmalarda Gerek Evîn Kara'nın gerekse de Paris şehitlerinin sadece kendi şehitleri olmadıklarının 4 parça Kurdistan'ın şehitleri oldukları ifade edildi.

Yapılan konuşmaların ardından Paris katliamı şehitlerinin posterlerini taşıyan sayıları binleri bulan kitle sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca Almanca basın bildirileri okundu ve açıklamalar yapıldı. Yapılan yürüyüşün ardından eylem alanına dönen kitle 6 Ocak'ta Paris'te düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısı sonrası eylemlerini sonlandırdı.