Zürih ve Winterthur'dan BM'ye mektup gönderildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e mektup gönderme kampanyası İsviçre kentlerinde devam ediyor.

BM'ye mektup kampanyası kapsamında bugün Zürih ve Winterthur'dan yüzlerce mektup gönderildi.

ZÜRİH

Zürih Kürt Halk Meclisi'nin çağrısıyla Schlieren'de bulunan kent postanesi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada hazırladıkları yüzlerce mektubu BM'ye gönderdi.

Zürih Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Zeynal Aydın Zürih'te yürütülen mektup kampanyasına ilişkin ANF'ye şunları söyledi:

“Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) tarafından startı verilen BM'ye mektup kampanyasını sahiplenerek kampanyayı aralıksız sürdürüyoruz. Kampanyanın startının verildiği günden bu yana Zürih bölgesi olarak yürütülen çalışmalar sonucu şu ana kadar 800 mektup BM'ye gönderildi. 

Gerekli çalışmaları yürüterek belirlediğimiz takvim doğrultusunda binlerce mektubun BM'ye ulaşması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu doğrultuda Zürih Kürt Halk Meclisi olarak her hafta BM'ye toplu mektup göndereceğiz.

'Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi sonuçlandırarak, Önderliğimiz özgürleşinceye kadar gerek mektup kampanyasını sahiplenerek gerekse alanlarda olup sesimizi uluslararası kamuoyuna duyuracağız.” 

Aynı amaçla Winterthur kentinde de Kürdistanlılar BM Genel Sekreteri’ne iletilmek üzere toplu mektup gönderdi.